Πολιτικη

Δύο επερωτήσεις κατέθεσε στο Πε.Συ. η Αντ. Μπούζα

Περί προστασίας εργαζομένων στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας και για βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την υπ.αριθ.42071/17-7-2020 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών που αφορά τον πρότυπο Κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου , άρθρο 17 παρ.1 και 2  

ΕΡΩΤΩ:

Στο πλαίσιο της συνήθους παρέμβασης του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης στην κοπή βλάστησης στους οδικούς άξονες του Νομού Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου παρέμβασης, προσλάβατε με πρόσχημα την πανδημία του covid19 , εργαζόμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Τους εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας 4 μηνών, τους ανέλαβε να καθοδηγεί και να κατανείμει σε διάφορες εργασίες, το γραφείο του οικείου Αντιπεριφερειάρχη.

Έτσι λοιπόν, στη διάρκεια της ανάγκης παρέμβασης για κοπή βλάστησης, τέσσερις 4μηνίτες , με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και χωρίς επίβλεψη για μέτρα ασφαλείας και γνώση απόλυτα του αντικειμένου εργασίας τους, εστάλησαν μόνοι με χειροκίνητα χορτοκοπτικά στον οδικό άξονα προς Πύλο. Εκεί για άγνωστο λόγο, δέχτηκαν χειροδικία από ιδιοκτήτη παρόδιας ιδιοκτησίας, παρενέβη η ΕΛ.ΑΣ. και υπεβλήθησαν μηνύσεις.

Η αποστολή εργαζομένων ορισμένου χρόνου σε τέτοιες αποστολές, χωρίς μέτρα ασφαλείας και χωρίς την επίβλεψη του υπευθύνου του γραφείου του κ.Αντιπεριφερειάρχη που τους ανέθεσε την εργασία, αντίκειται στη νομοθεσία για την ασφάλεια των εργαζομένων. Στην περίπτωση του επεισοδίου, ποία η θέση της Αντιπεριφέρειας, απέναντι στον ιδιώτη που ενοχλήθηκε από την παρέμβαση και απέναντι στους εργαζομένους που δέχτηκαν τη χειροδικία; 

Επιβάλλεται η λεπτομερής ενημέρωση για την υπόθεση και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων για την αμέλεια τήρησης της νομοθεσίας.

Επίσης, σύμφνα με την υπ.αριθ.42071/17-7-2020 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών που αφορά τον πρότυπο Κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου , άρθρο 17 παρ.1 και 2  

ΕΡΩΤΩ:1.Ευρισκόμεθα στην καρδιά του καλοκαιριού, με τις αντίξοες συνθήκες στον τουρισμό μας λόγω covid19 και με επιπλέον οδική κίνηση Ελλήνων επισκεπτών στο Νομό. 

Καίτοι όταν αναλάβατε, βρήκατε απόλυτα τακτοποιημένο το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας σε ότι αφορούσε διαγραμμίσεις, λακκούβες, ρείθρα, κιγκλιδώματα και βλάστηση, παρά ταύτα και παρά τον άπλετο χρόνο που είχατε για να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα οι οδικοί άξονες του Νομού Μεσσηνίας να δεχτούν την αυξημένη κυκλοφορία, διαπιστώνονται ελλείψεις και υστερήσεις, ικανές να προκαλέσουν ατυχήματα και κινδύνους στους χρήστες των οδών. 

Συγκεκριμένα:

α) Στον οδικό άξονα Μεσσήνη –Κορώνη, στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι απόλυτα δυσδιάκριτες οι διαγραμμίσεις και  λακκούβες υπάρχουν σε πολλά σημεία.

 Ιδιαίτερα από την Ανάληψη, μέχρι το Πεταλίδι υπάρχει σοβαρή έλλειψη ορατότητας διαγραμμίσεων ενώ μικρά τμήματα που έχετε πρόσφατα διαγραμμίσει , χρήζουν εκ νέου παρέμβασης.

β) Στο τμήμα Πύλος –Μεθώνη η διαγράμμιση είναι ή ανύπαρκτη λόγω νέου τάπητα ή έχει ξεθωριάσει. 

γ) Στον οδικό άξονα Νέα Κορώνη-Καπλάνι δεν έχει γίνει παρέμβαση σε κατολίσθηση του χειμώνα και υπάρχουν διάσπαρτες λακκούβες σε όλον τον οδικό άξονα.

δ) Στον άξονα Ασπρόχωμα-Μεσσήνη, ακόμη εκκρεμεί ο φωτισμός ένα χρόνο τώρα μετά τις φθορές και η βλάστηση στη γέφυρα του Άρι, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα ορατότητας.

ε) Στον επαρχιακό δρόμο Μεσσήνη προς Αβραμιού η διαγράμμιση έχει απόλυτα ξεθωριάσει και χρήζει νέας παρέμβασης.

Συνήθεις  εργολαβίες που από την εποχή των Νομαρχιών γίνονται ανελλιπώς στο Νομό και αφορούν κοπή βλάστησης και μικροσυντήρησης των οδικών αξόνων, εντάσσονται στο επικοινωνιακό  κομμάτι της νέας Περιφερειακής Αρχής, ως κάτι το νέο και καινοτόμο. Ελπίζω να μην παραμείνει η νέα διοίκηση στην επικοινωνία μόνο και να παράξει ουσιαστικό έργο προς όφελος των πολιτών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.