Πολιτικη

Τοποθέτηση Γούργαρη για την ελεγχόμενη στάθμευση στον δήμο

Τοποθέτηση του επικεφαλής με την Λαϊκή Συσπείρωση Βαγγέλη Γούργαρη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρίπολης, για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Στις 17 Ιούνη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην οποία εκπροσωπούνται όλες οι άλλες παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της δημοτικής αρχής για την εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Τρίπολης.

Ένα μέτρο καθαρά εισπρακτικό σε βάρος των δημοτών μας και κυρίως των μονίμων κατοίκων του κέντρου που πρέπει να πληρώνουν 720 ευρώ το χρόνο για στάθμευση ενός αυτοκινήτου.

Εκείνες τις μέρες άκουσα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο τον επικεφαλής μιας από τις παρατάξεις που ψήφισαν αυτή την ομόφωνα λαθεμένη απόφαση,  όπου βασιλικότερος του βασιλέως επέκρινε τη δημοτική αρχή γιατί άργησε να βάλει το χέρι στην τσέπη των δημοτών, άργησε είπε να φέρει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης και ο Δήμος χάνει λεφτά.

Οι δημότες μας πληρώνουν ένα κάρο φόρους  και τέλη και δικαιούνται ελεύθερη στάθμευση και ο Δήμος οφείλει να την εξασφαλίσει.

Θα μπορούσε για παράδειγμα στις εισόδους της πόλης να φτιάξει μεγάλους χώρους ελεύθερης στάθμευσης και με ένα βανάκι με συχνότητα 10-15 λεπτών να μεταφέρει δωρεάν προς και από το κέντρο τους οδηγούς.  Θα μπορούσε επιπλέον να εξασφαλίσει και μικρότερους χώρους μέσα στην πόλη και αν υπήρχε ανάγκη να καθιερωθεί και ένας πολύ μικρός αριθμός θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο αλλά χωρίς χαράτσωμα.

Στην Κόκκινη ζώνη όπως σωστά τη χαρακτηρίσατε να πληρώνει ο χρήστης 55 με 60 λεπτά για διάρκεια μιας ώρας αντί των 2 ευρώ και στη λιγότερο κόκκινη 35 με 40 λεπτά αντί του ενός ευρώ.

Δυόμιση μήνες μετά την απόφαση έρχεστε σήμερα και λέτε  ότι εκ παραδρομής μπήκε το χαράτσι των 720 ευρώ στους μόνιμους κάτοικους του κέντρου και ότι από δω και πέρα θα σταθμεύουν   ατελώς, ένα αυτοκίνητο κάθε μόνιμος κάτοικος του κέντρου. Ακόμη και αν δεχτούμε το εκ παραδρομής η ουσία δεν αλλάζει,  το χαράτσι παραμένει.

Με μόνο 27 θέσεις ελεύθερης στάθμευσης δεν ικανοποιούνται ούτε στο ελάχιστο οι ανάγκες στάθμευσης των μονίμων  κατοίκων του κέντρου  που θα υποχρεωθούν και πάλι να πληρώσουν σύμφωνα με το τιμολόγιο που επιβάλλεται με το σχέδιο Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

Καταψηφίζουμε την πρότασή σας...

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.