Πολιτικη

Βλάσης: Τελετή απονομής παρασήμου του Ταξιάρχη Michael Dukakis

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Συμμετοχή Υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Βλάση, στην τελετή απονομής του παρασήμου του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Michael Dukakis

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020.

Ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Βλάσης συμμετείχε εχθές, διαδικτυακά στην τελετή απονομής του παρασήμου του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον ομογενή κ. Michael Dukakis.

Την τελετή οργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, ενώ την παρασημοφόρηση, η οποία έλαβε χώρα στην οικία του κ. Dukakis, πραγματοποίησε, εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατίας, κα Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Πρέσβυς της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.  

Στην παρέμβασή του ο κ. Βλάσης συνεχάρη τον κ. Dukakis για τη δράση του στην αμερικανική πολιτική σκηνή και στην εκεί ομογενειακή ζωή, καθώς και για την στήριξή του στην προώθηση των εθνικών δικαίων μας. Τόνισε, επίσης, ότι η συνολική πορεία του στον δημόσιο βίο των ΗΠΑ, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές αποδήμων.

Ο κ. Dukakis αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα της αμερικανικής πολιτικής ζωής, καθώς υπήρξε ο μακροβιότερος Κυβερνήτης στην ιστορία της Μασαχουσέτης και ήταν υποψήφιος των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ το 1988. Ως μέλος της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ανέπτυξε σημαντικές φιλανθρωπικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.