Πολιτικη

Συνάντηση Βλάση με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

Συζήτησαν την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, συναντήθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο γραφείο του με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, Kate Smith.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, κάνοντας ειδική αναφορά στην παρουσία ισχυρού ομογενειακού στοιχείου στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών. 

Ο κ. Βλάσης ζήτησε τη συνδρομή της βρετανικής πλευράς σε ζητήματα που προκύπτουν για τους Έλληνες από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, υπογραμμίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία.

Από την πλευρά της, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, Kate Smith, αναφέρθηκε στη δυναμική παρουσία των Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας και την ευρεία συμβολή τους στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας, μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες που ενισχύουν και προωθούν την επιχειρηματικότητα. 

Επεσήμανε, επίσης, τη βούληση της βρετανικής πλευράς για επίτευξη ενός ήπιου BREXIT, κυρίως όσον αφορά στα δικαιώματα πολιτών, ενώ τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στη συνεργασία σε θέματα εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.