Πολιτικη

Μητσοτάκης για την πανδημία: "Κάναμε ότι ήταν απολύτως δυνατόν"

Συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

Το βράδυ της Τρίτης, 12ης Ιανουαρίου 2021, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του απάντησε, μεταξύ άλλων, σε μια σειρά από ερωτήματα που σχετίζονται με τη μέχρι τώρα διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία εισήγηση από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για "κλείσιμο της Θεσσαλονίκης πριν τη εορτή του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου"- ενώ, πρόσφατα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης, είχε δηλώσει το αντίθετο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Δεν αψηφήσαμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Προετοιμαστήκαμε ώστε να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με περισσότερους γιατρούς, κρεβάτια και νοσηλευτές.

Η πανδημία  υποχωρεί στη χώρα μας. Είχαμε φθάσει σε παραπάνω από 600 διασωληνωμένους και τώρα είμαστε κάτω από 350.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κάνει το εμβόλιο τουλάχιστον 2.000.000 πολίτες.

Θα ήταν καλό να μην υπονομεύουμε την προσπάθεια και τις επιδόσεις της χώρας. Θα συγκρίνουμε το Μάτι με μία παγκόσμια πανδημία;

Ήμασταν απολύτως συνεπείς με αυτά τα οποία γνωρίζαμε. Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Γιατροί και νοσηλευτές υπερέβαλαν εαυτόν. Τους ευχαριστώ γι' αυτό. Κάναμε ό,τι ήταν απολύτως δυνατόν.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης στον τουρισμό- δηλώνοντας ιδιαίτερα αισιόδοξος για το ερχόμενο καλοκαίρι-, την Novartis- όπου δήλωσε πως από το 2018 έλεγε πως το Ελληνικό Δημόσιο θα διεκδικήσει αποζημίωση από την εταιρεία- αλλά και τις φημολογούμενες πρόωρες εκλογές, τις οποίες απέκλεισε, όσον αφορά το τρέχον έτος:

Η πρόθεση μου είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία. Όχι, το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά. Η κυβέρνηση απολαμβάνει μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.