Πολιτικη

Τρίπολη: Εκκρεμότητες σχετικά με τη Σ.Δ.Ι.Τ των σκουπιδιών

Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021.

Η προσωπική "κόντρα" μεταξύ του Αντιδημάρχου, κ. Λαγού και του επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα", κ. Τσιαμούλου, με αφορμή την τοπική κοινότητα του Αγίου Βασιλείου, "ξεκίνησε" ουσιαστικά τις εργασίες- μέσω τηλεδιάσκεψης- του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, του πρώτου τακτικού για το νέο έτος.

Ο κ. Βόσνος, από την πλευρά του, έκανε αναφορά στην παγκόσμια ημέρα "Μνήμης του Ολοκαυτώματος" και ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση για τις ενισχύσεις που μπορούν να λάβουν επιχειρήσεις λόγω της covid-19, με αποτέλεσμα να υπάρξει σχετική τοποθέτηση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Τσαγκαρέλη- ο οποίος διευκρίνισε πως οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν αίτηση για επιστροφή τελών που έχουν πληρωθεί, χωρίς να υπάρχει κάποια καταληκτική ημερομηνία περί αυτού. 

"Eκκρεμότητες" λίγο πριν την έναρξη της Σ.Δ.Ι.Τ για τ' απορρίμματα Πελοποννήσου.

Ο κ. Παπαδημητρίου έθιξε το ζήτημα των ανταποδοτικών τελών που θα προκύψουν για τη Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου από την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και τη δημιουργία εργοστασίου στην περιοχή της Παλαιόχουνης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Τζιούμης, δήλωσε πως αυτό το θέμα θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί εξαρχής στη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, τονίζοντας, παράλληλα, πως θα γίνει σίγουρα η ανάλογη διαπραγμάτευση, έστω και εκ των υστέρων. Ωστόσο, επεσήμανε πως υφίσταται σημαντικότερο πρόβλημα για την Τρίπολη, καθώς, αυτή τη στιγμή, η πόλη δεν καλύπτεται από σταθμό μεταφόρτωσης. Ο κ. Σμυρνιώτης- ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου- δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως αν η Τρίπολη κάνει σχετική αίτηση και αποφασίσει για το χώρο, μπορεί ν' αποκτήσει σχετικό σταθμό.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.