Πολιτικη

Οι τοποθετήσεις του Σωτ. Παπαδημητρίου στο χθεσινό Δ.Σ.

Διαβάστε όσα υποστήριξε ο πρώην Αντιδήμαρχος Τρίπολης.

1. Σχέδιο ανταπόδοσης απ’ τη λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη. 
Όπως γνωρίζουμε, καλώς έρχονται των πραγμάτων, στις 29 του μηνός θα υπογραφεί η ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, όπου ένα μεγάλο μέρος της λειτουργίας θα γίνει στην Παλαιόχουνη Δ.Ε Βαλτετσίου. Θεωρώ πως είναι αυτονόητο ότι η περιοχή που θα σηκώσει το βάρος και την καταπόνηση αυτής της λειτουργίας  μαζί με μέρος της Δ.Ε όπου περνά οδικό δίκτυο θα έχει ανταποδοτικά οφέλη. Αυτά θα πρέπει να απαιτηθούν, να συζητηθούν, να συμφωνηθούν και να αποτυπωθούν ξεκάθαρα. 

2. Εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στην περιοχή Μαινάλου. 
Καταρχάς έχουμε σε εκκρεμότητα προς συζήτηση τον φάκελο ολόκληρο των ανεμογεννητριών όπως έχετε υποσχεθεί κατά το παρελθόν. Αυτό που πάντα έλεγα, λέω και δεν θα πάψω να λέω είναι ότι είμαι σφόδρα αντίθετος με την εσκεμμένη και επαναλαμβανόμενη παραγκώνιση των τοπικών κοινωνιών. Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι θα πρέπει επιτέλους να ορθώσουμε το ανάστημά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ανταποκριθούμε στην υποχρέωσή μας ως θεματοφύλακες των περιοχών που διοικούμε. Τώρα σχετικά με το θέμα μας, είμαι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όχι όμως υπέρ της αναρχίας, της υπερβολής, υπέρ του βιασμού του περιβάλλοντος και βέβαια χωρίς την αρχική ενημέρωση, τη συνεννόηση αλλά και την συγκατάθεσή μας. 

3. Στα θέματα περί εγκρίσεων των Γενικών Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Χιονοπτώσεων, Πλημμυρών, Σεισμών). 
Επί των εισηγήσεων είμαι σύμφωνος αλλά θέλω να κάνω μια παρατήρηση. Όπως γνωρίζουμε κάθε χρόνο ή το πολύ κάθε δύο επικαιροποιούνται αυτά τα σχέδια. Φέτος όμως η Πολιτική Προστασία μέσα από μια σειρά αλλαγών που προσπαθεί να κάνει, αντί να απλοποιεί καταστάσεις, τις κάνει πιο σύνθετες. Γι’ αυτό βλέπουμε αντί των 48 σελίδων που ήταν το κάθε σχέδιο τώρα είναι στις 168. Θα πρέπει κάποια στιγμή να μη δεχόμαστε ότι μας σερβίρουν έτσι απλά. Από κει και πέρα με αφορμή τον πρόσφατο χιονιά, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά θα πω ότι θα έπρεπε να ήταν ετοιμοπόλεμα μαζί με χειριστές τα μηχανήματα του Δήμου. Εν έτη 2021 είναι αδιανόητο να έχετε μόνο τα JVB  και όχι το πολυμηχάνημα (UNIMOG) και τα μικρά εκχιονιστικά. Ότι αφορά στο σχόλιο αντιδημάρχου ότι ο κόσμος είπε ότι για πρώτη φορά είδε μηχανήματα του Δήμου μέσα στην πόλη, δεν μπαίνω ούτε καν σε διαδικασία απόδειξης του οτιδήποτε. Η εικόνα και πράγματι ο κόσμος από μόνοι τους είπαν πολλά.  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.