Πολιτικη

Παπαηλιού στον 938: Η εθνική και κοινωνική συνοχή το μήνυμα της ημέρας

Ο βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη σημερινή 200ή επέτειο της επανάστασης.

Ο κ. Παπαηλιού μιλώντας στον Arcadia938 και την εκπομπή του Γιώργου Ηλιόπουλου "Έι εσείς οι απ' έξω" είπε: 

"Χρόνια πολλά. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι την εποχή εκείνη η Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε την αφετηρία για την εθνική παλιγγενεσία και για την συγκρότηση του ελληνικού κράτους, οι συνθήκες ήταν δυσμενείς για τους Έλληνες επαναστάτες γιατί την Ευρώπη την διαφέντευε η Ιερά Συμμαχία.

Έτσι, ο μεγάλος "ασθενής",  η Οθωμανική Αυτοκρατορία, παρέμενε ισχυρός. Εδώ και πολλά χρόνια η Τουρκία ακολουθεί επιθετική πολιτική έναντι της χώρας και έναντι άλλων χωρών, επιδιώκοντας να ελέγξει γεωστρατηγικά, γεωλογικά, γεωπολιτικά ευρύτερους χώρους και να αναπτύξει επιθετική επεκτατική πολιτική έναντι της χώρας μας σε διάφορα πεδία, την Κύπρο το Αιγαίο την Θράκη".

Και πρόσθεσε: "Γι' αυτό πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί γιατί οι ισχυροί του κόσμου και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να διατηρήσουν ισορροπίες. Να μην "τσιμπάμε" απλά σε οποιαδήποτε δήλωση γίνεται από πλευρά των ισχυρών της γης.

Σήμερα επειδή αντιμετωπίζουμε αυτή την απειλή, πρέπει να διαθέτουμε εθνική στρατηγική, κοινωνική συνοχή η οποία πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένες πολιτικές, εθνική ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και του λαού. Έτσι μπορούμε να πορευθούμε σε ένα κόσμο που λειτουργεί με βάση ως προς τα συμφέροντα".

Αναφερόμενος στις ανά τον κόσμο εκδηλώσεις ο βουλευτής Αρκαδίας σημείωσε: "Δεν θα ήθελα να κρίνω τις εκδηλώσεις που έχουν συμβολικό χαρακτήρα, σε πολλά μέρη του κόσμου αναδείχθηκε η σημερινή ημέρα της επετείου. Είναι ένα σημαντικό και θετικό γεγονός. Όμως, άλλο οι εκδηλώσεις και ο συμβολισμός και άλλο η πολιτική"

Και κατέληξε ο κ. Παπαηλιού: "Σήμερα η χώρα περνά μια τριπλή κρίση. Υγειονομική, οικονομική και θεσμική. Ωστόσο, σήμερα δεν είναι η μέρα να αναφερθούμε σε αυτά". 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.