Πολιτικη

"Χωρίς διαγνωστικά τεστ μεταφέρθηκαν στρατιώτες στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη"

Επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη. 

Μετά την ορκωμοσία τους, νεοσύλλεκτοι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα μετατέθηκαν στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη, στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη για τη βασική εκπαίδευσή τους στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ).

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα η μεταφορά τους έγινε χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης και χωρίς να γίνουν προηγουμένως διαγνωστικά τεστ. Στο πούλμαν για τη μεταφορά επέβαιναν τριάντα (30) φαντάροι, από διαφορετικές μοίρες για περισσότερο από τρεις ώρες.

Μετά τη μεταφορά τους βρέθηκαν δύο φαντάροι θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ οι υπόλοιποι είκοσι οκτώ (28) μπήκαν σε καραντίνα.

Η διοίκηση του στρατοπέδου πρότεινε στους φαντάρους είτε  να πάρουν δεκατέσσερις (14) ημέρες ειδική άδεια και με έξοδα και μέσα δικά τους να μετακινηθούν προς την κατοικία τους, είτε να μείνουν καραντίνα εντός του στρατοπέδου.

Ακόμη όπως αναφέρουν οι φαντάροι στην επιστολή τους, τους προτάθηκε από τη διοίκηση να υπογράψουν και υπεύθυνη δήλωση ότι ο στρατός δεν έχει καμιά ευθύνη για το πως θα μεταφερθούν στις κατοικίες τους και ότι με την επιστροφή τους έχουν υποχρέωση, με δικά τους έξοδα να κάνουν τεστ που να αποδεικνύει ότι δεν είναι θετικοί.

Στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για καραντίνα είναι απαράδεκτες, υπάρχει έλλειψη καθαριστικών, υλικών και μέσων για την προστασία από τον κορωνοϊό ενώ ανύπαρκτα είναι τα σαπούνια και τα χαρτιά υγείας. Μάλιστα από τη διοίκηση ειπώθηκε ότι είναι ευθύνη των φαντάρων για την προμήθειά τους. Επίσης, δεν γίνεται λόγος για ζεστό νερό και θέρμανση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη για: 

• Τι δωρεάν πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων τεστ κορωνοϊού στο στρατόπεδο;

• Με ποιους τρόπους η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει σε όσους το επιθυμούν, τη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων προς τις κατοικίες τους για καραντίνα;

• Την αναγκαία ποσότητα μέσων και υλικών απολύμανσης, καθώς και υλικών καθαριότητας στο στρατόπεδο;

• Την παροχή ζεστού νερού και θέρμανσης στο στρατόπεδο;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.