Πολιτικη

Αυτοψία Οδυσσέα σε πληγείσες περιοχές του Δ. Τρίπολης

Ο βουλευτής Αρκαδίας ζήτησε ίση μεταχείριση και αποζημίωση για τους πληγέντες αγρότες.

Μετά την επιτόπια επίσκεψη του σε αγροκτήματα περιοχών με καλλιέργειες του Δήμου Τρίπολης, οι οποίες έπαθαν σοβαρές καταστροφές στην παραγωγή λόγω του πολύ ισχυρού παγετού της προηγούμενης εβδομάδας ο Βουλευτής Αρκαδίας και Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Επισκέφθηκα σήμερα μαζί με παραγωγούς και εκπροσώπους τους αγροκτήματα με δενδρώδεις καλλιέργειες οι οποίες έχουν υποστεί καθολική καταστροφή στο πιο κρίσιμο στάδιο της ανθοφορίας και της καρπόδεσης από τον ισχυρό παγετό της προηγούμενης εβδομάδας στην Τρίπολη.

Χθες με επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζήτησα να ενεργοποιηθούν αμέσως οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ αλλά και του Υπουργείου ώστε και να καταγραφούν άμεσα αλλά και να εκπονηθεί πρόγραμμα ολοκληρωμένης αποζημίωσης ανάλογο της περίπτωσης που εφαρμόσθηκε για το  «Ιανό» στην Θεσσαλία.

Αυτό γιατί η Κλιματική αλλαγή είναι εδώ, τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν όλο και πιο συχνά την παραγωγή εκτός μάλιστα της συνηθισμένης περιόδου αλλά ο κανονισμός του ΕΛΓΑ παραμένει χωρίς τις αναγκαίες αλλαγές που έχουν οι αγρότες και εμείς ως  Κίνημα Αλλαγής ζητήσει.

Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που δεν άλλαξε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  σήμερα προκαλεί ανησυχία στους αγρότες για την πιθανότητα να μην συμπεριληφθούν στις αποζημιώσεις από τις ζημιές του ακραίου παγετού, την στιγμή μάλιστα που ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί παλαιότερες αποζημιώσεις από το de minimis από προηγούμενες ζημιές.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό όπως επισημαίνω και στην επίκαιρη ερώτησή μου. Όλοι όσοι έπαθαν ζημιά πρέπει να τύχουν ίσης μεταχείρισης και να αποζημιωθούν για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.