Πολιτικη

ΣΥΡΙΖΑ για Υπουργό Εργασίας: "Να πάει να μαζέψει ελιές"!

Σκληρή κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση στο υπό προετοιμασία νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

«Ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε με τις σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις καταργεί το 8ωρο, θεσπίζει δεκάωρη εργασία με απλήρωτες τις υπερωρίες και με ατομικές συμβάσεις, ώστε ο εργαζόμενος να είναι πλήρως αποδυναμωμένος και να υποχρεώνεται να αποδεχτεί τους όρους του εργοδότη υπό την απειλή απόλυσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κηρύττει πόλεμο στους εργαζόμενους με ευκαιρία την πανδημία. Βαφτίζει τον εργασιακό Μεσαίωνα «εκσυγχρονισμό της εργασιακής νομοθεσίας» και προωθεί την απλήρωτη εργασία, το ωράριο «λάστιχο» και τη μείωση αποδοχών μέσα από τις απλήρωτες υπερωρίες.

Αν κάποιος στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είχε εργαστεί κανονικά έστω και μία μέρα στη ζωή του, δεν θα τολμούσε καν να ψελλίσει αυτά τα αίσχη. Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη, μην διανοηθεί να φέρει αυτό το νομοθετικό έκτρωμα στη Βουλή. Όσο για τον κ. Χατζηδάκη, του προτείνουμε να πάρει άδεια από το Υπουργείο του και να πάει να μαζέψει ελιές, όπως με θράσος διαφημίζει δήθεν προς το συμφέρον των εργαζομένων».

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ανακοίνωση αναφέρεται σε μια "αποστροφή" της τοποθέτησης, νωρίτερα σήμερα- Τρίτη, 13 Απριλίου 2021-, του Υπουργού Εργασίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

"Δηλαδή, αν εγώ δουλεύω στο αεροδρόμιο της Ρόδου και θέλω τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο να πάω να μαζέψω ελιές. Δουλεύω οκτώ ώρες. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για να μαζέψω ελιές πρέπει να πάρω άδεια άνευ αποδοχών. Άνευ αποδοχών. Τι λέμε εμείς. Αν θες εσύ που έχει το πρόβλημα αυτό μπορείς να συμφωνήσεις με τον εργοδότη σου να δουλεύεις παραπάνω ώρες το καλοκαίρι και το χειμώνα να πας να μαζέψεις τις ελιές σου αλλά όχι με άδεια άνευ αποδοχών αλλά πληρωμένη. Δηλαδή ενώ σήμερα μειώνεται το εισόδημά σου με το αυριανό καθεστώς αλλάζει αυτό. Εμείς λέμε να γίνεται με αίτημα του εργαζομένου".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.