Πολιτικη

"Προσπάθεια υπονόμευσης της Πρωτομαγιάς"

Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές επιχειρήσεις, Υπηρεσίες και στα Καταστήματα Νομού Αρκαδίας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απρίλη στις 17:30, στην Τρίπολη, στη «Σκακιέρα» με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας συμμετείχαν η σωματειακή επιτροπή των εργαζόμενων στο ΚΔΑΥ Τρίπολης, τα σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου, Τεχνεργατών Οικοδόμων, συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αρκαδίας, παράρτημα Αρκαδίας ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, παράρτημα Αρκαδίας συνταξιούχων ΕΛΤΑ.  

Υπήρξε συμφωνία στην κατεύθυνση να γιορταστεί η εργατική πρωτομαγιά με απεργία στις 6 Μάη σύμφωνα και με τις απεργιακές αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, μεγάλων Ομοσπονδιών της χώρας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και άλλων Εργατικών Κέντρων και πρωτοβάθμιων σωματείων, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν την Πρωτομαγιά, με την... προκήρυξη «αργίας» την Τρίτη του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς. 

Η επιστροφή στον εργασιακό  μεσαίωνα που οραματίζονται εργοδότες και Κυβέρνηση του 10ωρου,  της δουλειάς χωρίς σύμβαση, χωρίς δικαιώματα, χωρίς προστασία, της απλήρωτης δουλειάς πρέπει και θα πάρει απάντηση. 

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, το ΝΤ Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους μαζικούς φορείς της Αρκαδίας, να πάρουν ανάλογες αποφάσεις, ώστε με μαχητικό πνεύμα και αισιοδοξία να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.