Πολιτικη

Στο Άστρος ο Νίκας για την επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην εκδήλωση, που παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε στο Αστρος την Παρασκευή 7 Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της 198ης Επετείου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τελέστηκε δοξολογία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, ακολούθησε η εκφώνηση πανηγυρικού από τον ομότιμο καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο και κατάθεση στεφανιού από την Πρόεδρο στον χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη και ακολούθως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Επαυλης του Ηρώδη του Αττικού, στην Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος – Λουκούς και στον υδροβιότοπο της λίμνης Μουστού, ο οποίος έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων η επίλυση ζητημάτων νομικής φύσεως, καθώς επίσης οι διαδικασίες που αφορούν στην Επαυλη του Ηρώδη και στο κάστρο στο Παράλιο Αστρος, όπως επίσης η επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αστρους, αλλά και θέματα σχετικά και με το μοναστήρι Λουκούς.

Παρόντες στη σημερινή εκδήλωση στο Αστρος ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αρμόδιος για τις υπηρεσίες Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.