Πολιτικη

Λαϊκή Συσπείρωση: Άλλο ένα βήμα αποδυνάμωσης των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων

Για παράνομη και αυταρχική απόφαση Νίκα γίνεται λόγος σε ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Κροκοδείλια δάκρυα αποδεικνύονται ότι, ήταν όσα έλεγε η Περιφερειακή Αρχή, για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Πελοπόννησο.

Αντί να ενισχύσει με προσωπικό και μέσα τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, που βασική τους ευθύνη είναι η συντήρηση και βελτίωση δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στη Πελοπόννησο, με μια ξαφνική, αυταρχική και παράνομη απόφαση Περιφερειάρχη, ανατίθεται η ευθύνη των βαρέων οχημάτων και των μηχανημάτων έργου στα ανύπαρκτα τμήματα Εγγείων Βελτιώσεων στις ΔΑΟΚ της Περιφέρειας.

Αντί να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση προσλήψεις προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας που βογκούν οι υπάλληλοι με τα παράλληλα καθήκοντα, δηλώνει ο Περιφερειάρχης στη Βουλή ψέματα ότι υπηρετούν 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι, ανακατεύει το ελάχιστο προσωπικό, συνεχίζει και ενισχύει το καθεστώς των συμβάσεων, συνεχίζει το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας και ρουσφετολογίας, αφού ούτε τώρα γίνονται κρίσεις και τοποθετήσεις προϊσταμένων με αντικειμενικά διάφανα και αξιοκρατικά κριτήρια και όλα αυτά για να τρομοκρατούνται και να ελέγχονται τα πάντα και οι πάντες. 

Φαίνεται ότι στην Περιφερειακή Αρχή δεν στοχεύουν να συστήσουν ουσιαστικά τμήματα με έργο Εγγείων Βελτιώσεων, αλλά να αξιοποιήσουν με συγκεντρωτικό τρόπο τα μηχανήματα της Περιφέρειας, όχι για τον κύριο σκοπό, που είναι η συντήρηση και η βελτίωση ενός εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου που καταρρέει, αλλά για ρουσφετολογία (πχ καθαρισμοί αγροτικών δρόμων) και ενίσχυση μηχανισμών, που δεν εντάσσονται στην υπηρεσιακή ιεραρχία αλλά διορίζονται όπως είναι ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας. 

Αυτή η απαράδεκτη απόφαση είναι άλλο ένα βήμα στην αποδυνάμωση των Δημοσιών Υπηρεσιών, για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων, όπως είναι η συντήρηση και βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Στοχεύει στην ενίσχυση του απαράδεκτου καθεστώτος ασυδοσίας των εργολάβων σε ένα τέτοιο βασικό τομέα ευθύνης του κράτους, που φτάνει ακόμα και στο σημείο στις επιτροπές των διαγωνισμών να συμμετέχουν ιδιώτες (εκπρόσωποι των αναπτυξιακών) ακόμα και τον έλεγχο και την επίβλεψη των δημοσίων έργων να τον έχουν οι ίδιοι οι εργολάβοι!!! Όπως προβλέπεται από τον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης για τις δημόσιες συμβάσεις. 

Δεν είναι τυχαίο που για όλα αυτά ένοχα σιωπά η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, αφού οι νυν συνεχίζουν και απογειώνουν την πολιτική των προηγούμενων, σε ότι αφορά το προσωπικό αλλά και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων.

Οι εργαζόμενοι στη Περιφέρεια δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα θετικό ούτε από τους πρώην ούτε από τους νυν, στελέχη άλλωστε των αστικών κομμάτων είναι όλοι τους, που κυβερνούν χρόνια τώρα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς να συσπειρωθούν και να οργανωθούν για να αλλάξουν τα πράγματα στα σωματεία τους, για να μην κυριαρχεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, για να συμπορευτούν με το ταξικά οργανωμένο εργατικό κίνημα, γιατί όλα αυτά που γίνονται από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα όπως είναι οι ρυθμίσεις για την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και του 8ωρου μας αφορούν όλους. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.