Πολιτικη

ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10/06

Κοινή ανακοίνωση τριών σωματείων εν όψει της πανελλαδικής απεργίας της 10ης Ιουνίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει στην πλατεία Πετρινού για την επόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου το ΠΑΜΕ Αρκαδίας διαμαρτυρόμενο για το εργατικό νομοσχέδιο που εκείνη την ημέρα θα ψηφίζεται από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τρία σωματεία και πιο συγκεκριμένα, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ & Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ αναφέρεται:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και να διαλύσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων.

Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις. Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Να μην κατατεθεί!

Απευθύνουμε κάλεσμα συγκρότησης ενός μαζικού απεργιακού μετώπου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε κοινή δράση και πάλη εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών που πλήττονται εξίσου από τη βαρβαρότητα των μέτρων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Σε αυτή την προσπάθεια, για άλλη μια φορά προσπάθησε να βάλει εμπόδια, η πλήρως ενσωματωμένη στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, ως μηχανισμός του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, ηγεσία της ΓΣΕΕ. Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν «έβλεπαν» κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν «γελοίους» όλους εμάς που προσπαθούσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων, τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει, το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το “βελτιώσουν” με τις παρεμβάσεις τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, και αγνοώντας προκλητικά τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων για τις 3 Ιούνη, αποφάσισαν στη σημερινή ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ απεργία για τις 10 Ιούνη, με τις ψήφους της γνωστής εργατοπατερίστικης ομάδας ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ομάδας Βασιλόπουλου.

Είναι προφανές ότι θέλουν να αποσυντονίσουν και να αποδιοργανώσουν το επιβεβλημένο απεργιακό μέτωπο των εργαζόμενων απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να τους ισοπεδώσει και να τους προσφέρει βορά στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους. Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι παίζουν ξανά όπως και στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, το παιχνίδι της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο! Ο σχεδιασμός τους δε θα περάσει! Τα εργατικά συνδικάτα θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δημιουργήσουμε και να δυναμώσουμε το απεργιακό μέτωπο, για να κλιμακωθεί ο αγώνας. Οι εργαζόμενοι μπορούμε να πάρουμε την υπόθεση της απεργίας και της επιτυχίας της στα δικά μας χέρια. 

Παλεύουμε για:

• Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.

• Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα. Καλούμε όλα τα συνδικάτα κάθε συνδικαλιστή και συνολικά τους εργαζόμενους να στηρίξουν την πρόταση εκατοντάδων σωματείων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

• Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο.

Ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδια εργοδοσίας – κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, με προεξάρχουσα την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ σε μαζικό απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 10 Ιούνη!

Το νομοσχέδιο που εκφράζει την καπιταλιστική βαρβαρότητα δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται! 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

Μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.