Πολιτικη

Παπαηλιού: "Δίκαιη μετάβαση" στη μεταλιγνιτική εποχή

Δήλωση για την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του Βουλευτή Αρκαδίας

 Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλά και άλλων κρίσεων που προκαλούνται από την ανατροπή της ισορροπίας μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης. 

Συγχρόνως αποτελεί και στοιχείο της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην οποία πρέπει να πρωταγωνιστεί και προς όφελος  της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας,  του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας και της νέας γενιάς. 

Στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την «Πράσινη Επανάσταση» περιλαμβάνονται έννοιες-προτάγματα όπως η Ενεργειακή Δημοκρατία, η Κοινωνία της Ανακύκλωσης και της Κυκλικής Οικονομίας, ο Πράσινος Τουρισμός.

Επιπλέον προτείνεται η «Δίκαιη Μετάβαση» των λιγνιτικών περιοχών στη μεταλιγνιτική εποχή, με τη θεσμοθέτηση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ρυθμών ανάπτυξης και θέσεων εργασίας.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.