Πολιτικη

ΠΑ.ΜΕ Αρκαδίας: Υπάρχει ανάγκη για κλιμάκωση απεργιών

Ανακοίνωση σωματείων εργαζομένων της Αρκαδίας σχετικά με τις κινητοποιήσεις της 16ης Ιουνίου 2021

 

Τα σωματεία μας χαιρετίζουν τους εκατοντάδες εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συνταξιούχους και κυρίως την νεολαία που η παρουσία τους στην απεργιακή κινητοποίηση της 10 Ιούνη, σηματοδότησε την συνέχιση και την κλιμάκωση της πάλης.

Η μαζική και μαχητική κινητοποίηση, ήταν μια δυναμική – ταξική απάντηση από όλες τις γενιές στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κράτους των  πλουτοκρατών, αυτών που καθένας τους, μόνο για ένα εισιτήριο εισόδου σε ένα πάρτη στη Μύκονο ξοδεύει 2 μηνιάτικα εργαζόμενου, 4 επιδόματα ανεργίας , 400 γεύματα παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και καλύτερα ας μη μιλήσουμε για τις βραδιές τους στο Ντουμπάι και όπου αλλού.

Το σημαντικότερο της απεργίας αυτής ήταν οι νέοι κλάδοι εργαζομένων που μπήκαν στη μάχη, η προοπτική που δίνουν στο εργατικό κίνημα. Και σήμερα έχουμε τις δυνατότητες να αναμετρηθούμε με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Να αντιπαλέψουμε τους νόμους τους, που επιχειρούν να μας σύρουν στην βαθιά σκλαβιά της εκμετάλλευσης. Το «δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε» δεν ήταν απλά μια κραυγή οργής που θα σβήσει, αλλά ένα σύνθημα για τη ζωή που θέλουμε και για την οποία είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε.

Και η απάντηση είναι μία!

Συνεχίζουμε. Κλιμακώνουμε την πάλη μας με νέες κινητοποιήσεις. Ακόμα πιο μαζικές, πιο δυναμικές. Υπάρχει ανάγκη για κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας να πάρει απόφαση για  απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου, μέρα ψήφισης του αντεργατικού εκτρώματος στη Βουλή.

 

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

Απαιτούμε να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα, διεκδικώντας  σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Απαιτούμε την κατάργηση:

— του νόμου του 2011, τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν άγγιξε, αφού ενσωμάτωνε τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου», δηλαδή το τσάκισμα του 8ωρου μέσα από τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης δουλειάς.

— του νόμου του 2017 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, που καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά.

— των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.

— του «μίνι εργασιακού» της κυβέρνησης της ΝΔ που πέρασε μέσα στην πανδημία.

— των νόμων που διαδοχικά επέβαλαν δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο για τους εμποροϋπαλλήλους και που σήμερα η κυβέρνηση γενικεύει για όλες τις Κυριακές σε δεκάδες ακόμα κλάδους.

Δεν υποχωρούμε!

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το τερατούργημα.

 

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 16 Ιούνη 18:30μμ στην πλατεία Πετρινού.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.