Πολιτικη

Ψήφισμα της αγωνιστικής συγκέντρωσης στο Αθήναιο

"Για να μην γίνει η περιοχή χαβούζα της Πελοποννήσου", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαμαρτυρία έξω από την μονάδα παραγωγής υποπροϊόντων για ζωοτροφές στην περιοχή Αθήναιο του δήμου Τρίπολης πραγματοποιήσαν το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιουνίου στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Στο ψήφισμα που ακολούθησε αναφέρεται:

Οι κάτοικοι των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Αθήναιο μπροστά από το εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών, εκφράζουμε τις ανησυχίες μας γι’ αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας. Με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη, την προώθηση μονάδων καύσης απορριμμάτων και ταφή επικίνδυνων αποβλήτων, την κατασκευή του μεγάλου εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων δίπλα μας στην Παλαιόχουνη, τη μεταφορά, εγκατάσταση και αδειοδότηση εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών από ζωικά υπολείμματα εδώ στο Αθήναιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Να μην εγκατασταθεί στο Αθήναιο η μονάδα επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων.

- Να ξηλωθούν τώρα και να απομακρυνθούν όσα μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο εργοστάσιο.

- Παράλληλα με την αγωνιστική μας δράση θα προβούμε και στις αναγκαίες δικαστικές παρεμβάσεις (ένσταση στον υπουργό, ασφαλιστικά μέτρα κλπ.). Ο Δήμος Τρίπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να καλύψουν τα νομικά και δικαστικά έξοδα.

- Να μην εγκατασταθούν στην περιοχή μας άλλες ρυπογόνες μονάδες, όπως επεξεργασίας αποβλήτων τυροκομείου, πτηνοτροφικών μονάδων, βιοαέριο, καύση απορριμμάτων, πυρινελαιουργείων, Α.Π.Ε., κλπ.

- Μέτρα στήριξης στη γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, έργα βελτίωσης της δυνατότητας ύδρευσης – άρδευσης και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να επιδεινωθούν οι ήδη δύσκολες συνθήκες από τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού από τις ρυπογόνες δραστηριότητες.

- Απόκρουση των συνεπειών από τη λειτουργία της ΜΕΑ και του ΧΥΤΥ στην Παλαιόχουνη.

Απαιτούμε από το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρειας Πελοποννήσου να γίνουν τώρα μετρήσεις και να καταγραφούν σε βάση δεδομένων όλα τα περιβαλλοντικά στοιχεία και ειδικότερα αυτά για τα νερά για να μπορούν στην πορεία να γίνονται συγκρίσεις.

Καλούμε σε συστράτευση τους προέδρους των χωριών, τα συντοπίτικα σωματεία, τα εργατικά σωματεία, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, τους πολιτιστικούς – αθλητικούς και οικολογικούς συλλόγους.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.