Πολιτικη

Ο Γ. Παπαηλιού στις εκδηλώσεις για την άφιξη του Δ. Υψηλάντη στο Παρ. Αστρος

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων.  

Τα γεγονότα, στρατιωτικά και πολιτικά, οι τόποι στους οποίους έλαβαν χώραν και τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν  πρωταγωνιστικό ρόλο, προσέδωσαν  στην Επανάσταση του 1821 την ιδιαίτερη σημασία της.

Στο πρόσωπο του Δημητρίου Υψηλάντη, αδελφού του Αλέξανδρου (Υψηλάντη)-αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας,   όπως και στο πρόσωπο άλλων αγωνιστών, αποτυπώνονται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που προσδιόρισαν την πορεία, την εξέλιξη και την κατάληξη της Επανάστασης του 1821. 

Στο πρόσωπό του αποτυπώνεται και η διαμάχη μεταξύ των οπλαρχηγών  και των προεστών-των κοτζαμπάσηδων, με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ενώ ο ίδιος ανήκε σε φαναριώτικη οικογένεια, συντάχτηκε με την πλευρά των οπλαρχηγών. 

Η ανιδιοτέλεια, που υπήρξε το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του, η ακεραιότητα  και ο άδολος πατριωτισμός του υπερίσχυσαν.     

Σε αυτό το πλαίσιο, αναδεικνύεται η συμβολή του στον αγώνα του Γένους για  Εθνική  Απελευθέρωση και διατηρείται  ζωντανή η μνήμη του, ως αγωνιστή της Ελευθερίας.

Η προσφορά του Άστρους και της Κυνουρίας ευρύτερα στον αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας υπήρξε σημαντική, αφού ανήκει στους τόπους, που (και αυτοί) τον «σφράγισαν».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.