Πολιτικη

Τζιούμης: "Σχεδιάζουμε ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων"

Δράση αφιερωμένη στο ποδήλατο οργανώθηκε, την Τρίτη (22/6/2021), στην πλατεία Πετρινού, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων “Πόλη με ποδήλατα - όμορφη πόλη”, οι οποίες πραγματοποιούνται σε 19 Ελληνικές πόλεις, από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) και τα My market.

Η δράση στην Τρίπολη, η οποία θα διαρκέσει ως τις 9.00 το βράδυ, περιλαμβάνει δωρεάν έλεγχο ποδηλάτου, «δίπλωμα ποδηλάτου» για μικρά παιδιά και δυνατότητα δοκιμής εναλλακτικών τύπων ποδηλάτων για αστική μετακίνηση (Ηλεκτρικό πόλης, ηλεκτρικό trekking, Διπλωτό αλλά και Gravel).

Το συγκεκριμένο σημείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος υπογράμμισε ότι σκοπός είναι να αποκτήσουμε «μία νοοτροπία και κουλτούρα χρήσης του ποδηλάτου, ως ένα μέσο φιλικό για το περιβάλλον και την υγεία μας, αφού αποτελεί μια γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση και βελτιώνει γενικότερα τη ζωή μιας πυκνοκατοικημένης πόλης, όπως της δικής μας».

Επιπλέον, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που σχεδιάζει ο Δήμος Τρίπολης, εξηγώντας ότι ολοκληρώνεται η μελέτη ΣΒΑΚ ενώ έχει υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τη δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη και περιμετρικά.

Τέλος, ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι προχωρά και η υλοποίηση του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου κι εκεί θα γίνει ένας σύγχρονος ποδηλατοδρόμος.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ κα. Σοφία Τατά, μίλησε με θερμά λόγια για την πόλη της Τρίπολης και για την άψογη φιλοξενία, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.