Πολιτικη

Παπαηλιού: Πλήγμα για τη Γορτυνία η κατάργηση του γυμνασίου Κοντοβάζαινας

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η κυβερνητική απόφαση για κατάργηση του γυμνασίου Κοντοβάζαινας  από το σχολικό έτος 2021-2022, επιφέρει ακόμη ένα πλήγμα σε μία  ορεινή περιοχή της Αρκαδίας-της Γορτυνίας,  την πλέον  απομονωμένη και  απομακρυσμένη τόσο από την έδρα του Δήμου, τη Δημητσάνα, όσο και από την πρωτεύουσα του Νομού, την Τρίπολη. 

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, εκτός του ότι δεν λαμβάνονται  υπόψη οι ιδιαιτερότητες (γεωμορφολογικές, αποστάσεων κλπ) της περιοχής, παραγνωρίζεται το γεγονός, ότι η εκπαίδευση (και η υγεία) αποτελούν τις βασικές παραμέτρους για τη στοιχειώδη λειτουργία και εν τέλει την επιβίωση (των χωριών) της ελληνικής υπαίθρου.

Εν προκειμένω, παραγνωρίζεται και η συνταγματική πρόβλεψη του άρθρου 101 παρ. 4 που επιβάλλει ιδιαίτερη μέριμνα για τις ορεινές (και τις νησιωτικές) περιοχές, ώστε να επιβιώσουν και να παραμείνουν ζωντανές. 

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού και το τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, ζητώντας την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης.  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.