Πολιτικη

Διασκέδαση "δυο ταχυτήτων": Oι χώροι "covid-free"

Η Κυβέρνηση φέρεται να είναι έτοιμη ν' ανακοινώσει συγκεκριμένο σχεδιασμό για τα κέντρα μαζικής αναψυχής και τους χώρους εκδηλώσεων

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα είναι, ουσιαστικά, η πρώτη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα πλήρους διαχωρισμού μεταξύ του εμβολιασμένου μέρους του πληθυσμού και αυτού που δεν έχει εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, θα δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των παραπάνω χώρων να δέχονται μόνο εμβολιασμένους. Σ' αυτή την περίπτωση, δεν θα υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο όσον αφορά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Αντίθετα, όσοι επιλέξουν να δέχονται και τους μη εμβολιασμένους, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τους εκάστοτε επιβαλλόμενους περιορισμούς.

Το μέτρο δεν θα έχει καμία "σύνδεση" με την γενική, επιδημιολογική εικόνα. Ωστόσο, με δεδομένο το γεγονός πως η λεγόμενη "μετάλλαξη δέλτα" έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό, καθόσον μάλιστα εξετάζεται η περίπτωση το εμβόλιο της Johnson & Johnson να μην είναι επαρκώς αποτελεσματικό ως προς την αντιμετώπισή της, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσον ένα μέτρο σαν το παραπάνω είναι "βιώσιμο".

Επιπρόσθετα, η Κυβέρνηση φοβάται πως θα προκληθούν κάποιες αντιδράσεις και γι' αυτό αναζητά μια "φόρμουλα" που δεν θα δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα, τόσο στους επαγγελματίες του χώρου όσο και τους καταναλωτές.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.