Πολιτικη

Παπαηλιού: Να παραμείνει ενεργή η ιστορική μνήμη

Από την παρουσία του στην εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής  πατριώτες στο «Ταρμίρι» του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού (και) ως εκπρόσωπος της Βουλής στην εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής  πατριώτες στο «Ταρμίρι» του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας (29.6.2021) ανέφερε αποσπασματικά:

Η ιστορική μνήμη πρέπει να παραμένει ενεργή.    

Τη βαρβαρότητα του φασισμού, την υπενθυμίζει (και) ο ίδιος που σήμερα, υπό διάφορες μορφές, προσπαθεί «να σηκώσει κεφάλι». 

Η αντίσταση στη λήθη είναι χρέος όλων μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναδεικνύεται η ιστορική συμβολή της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 στον αγώνα για Εθνική Απελευθέρωση και Εθνική Ανεξαρτησία, διατηρείται ζωντανή η μνήμη των αγωνιστών της Ελευθερίας και ενισχύονται η συλλογική αυτογνωσία και το εθνικό φρόνημα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.