Πολιτικη

Εκπρόσωποι της "Νέας Πελοποννήσου" στα Δερβενάκια

Δελτίο τύπου της Περιφερειακής παράταξης "Νέα Πελοπόννησος"

Στο εορτασμό για τα 199 χρόνια από τη Μάχη στα Δερβενάκια παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Πετρίτσης και η κα. Ντίνα Νικολάκου καθώς και ο κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

Στις 26 Ιουλίου 1822, στα στενά των Δερβενακίων οι Έλληνες υπό την ηγεσία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατατρόπωσαν τη στρατιά του Δράμαλη, αναδεικνύοντας τη γενναιότητα τους, κρατώντας ζωντανή την Ελληνική Επανάσταση. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονυσίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Σώστη.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση  και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Χρήστου, στο χώρο του ανδριάντα του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης μάχης που συμβολίζει τη γενναιότητα, την αλληλεγγύη και την ενότητα των Ελλήνων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.