Πολιτικη

"Κεραυνοί" Παπαηλιού κατά Πλεύρη

Η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλεύεται την κρίση για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, δηλώνει ο βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Παπαηλιού σημειώνει:

«Με το καλημέρα» ο νέος υπουργός υγείας, με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο που ήδη ψηφίστηκε, προωθεί την εκχώρηση δραστηριοτήτων και υπηρεσιών από το δημόσιο σύστημα υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα. 

Ειδικότερα, οι διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών μπορούν: 

να προβαίνουν στην κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν από τη θέση σε αναστολή καθηκόντων του προσωπικού των δομών υγείας με τη σύναψη συμβάσεων προμήθειας των σχετικών υπηρεσιών,   

να αναθέτουν παραϊατρικές  υπηρεσίες σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥ ιδιωτικά εργαστήρια, κατά παρέκκλιση των διατάξεων για  τις δημόσιες  συμβάσεις,

να εξυπηρετούν «δευτερογενείς» διακομιδές, με τη σύναψη συμβάσεων με  κατόχους αδειοδοτημένων ασθενοφόρων του ιδιωτικού τομέα.

Όλες οι παραπάνω συμβάσεις μπορούν να γίνονται με απευθείας αναθέσεις.

Επιπλέον παρατείνονται οι συμβάσεις των επικουρικών και άλλων συμβασιούχων, μέχρι το τέλος του έτους, με συνέπεια τη συνέχιση της ανασφάλειας τους, παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

Είναι προφανές, ότι η κάλυψη των κενών, λόγω της αναστολής εργασίας του ανεμβολίαστου προσωπικού των δομών υγείας, αποτελεί πρόσχημα. 

Η ενίσχυση του ΕΣΥ ούτε καν συζητείται. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλεύεται την κρίση για την προώθηση της ιδιωτικοποίησής του. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.