Πολιτικη

Παπαηλιού: Κρούσματα covid σε σχολεία της Τρίπολης

Το "επιτελικό κράτος" του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πλήρη ανάπτυξη, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Παπαηλιού τονίζει:

Περιήλθαν σε γνώση μου περιστατικά, κατά τα οποία σε σχολεία της Τρίπολης ανιχνεύθηκαν κρούσματα  covid σε μικρούς μαθητές, μετά από self test που διενήργησαν, όπως υποχρεούντο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων,  προκειμένου να εισέλθουν στην αίθουσα διδασκαλίας και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Τα κρούσματα-μαθητές-τριες ετέθησαν στην προβλεπόμενη «καραντίνα».

Οι μαθητές-τριες που ήλθαν σε επαφή μαζί τους υποχρεούντο να διενεργήσουν rapid test, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Όμως, όταν προσήλθαν στον ΕΟΔΥ, διαπίστωσαν ότι η σχετική υπηρεσία (διενέργειας  rapid test) δεν λειτουργούσε μετά το μεσημέρι και «θα άνοιγε» την επόμενη ημέρα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές-τριες υποχρεούνται ή να υποβληθούν σε διενέργεια rapid test σε ιδιωτική δομή με δαπάνη των γονέων τους ή να μην παρακολουθήσουν τα μαθήματα, με συνέπεια, εκτός των άλλων, τη λήψη απουσιών αλλά και την αναστάτωση της ζωής της οικογένειας, αφού οι γονείς  πρέπει να ζητήσουν άδεια από τη «δουλειά» τους, να υπάρχει στο σπίτι τρίτο πρόσωπο για «να κρατήσει» το μικρό μαθητή-τρια.   

Μετά από 1 1/2  χρόνο, είναι προφανής η ανεπάρκεια, η έλλειψη συντονισμού, τα κενά στη λειτουργία των σχολείων υπό συνθήκες υγειονομικής κρίσης. 

Το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πλήρη ανάπτυξη  !!! 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.