Πολιτικη

Αρκαδία: Επερώτηση ΚΚΕ για το εργοστάσιο στο Αθήναιο

Θέμα: Για τη μετεγκατάσταση της ρυπογόνου μονάδας επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων της FARGECOHELLAS στη Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου Τρίπολης

 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης από τη μετεγκατάσταση στην Κοινότητα Αθήναιο της ρυπογόνου μονάδας επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων για παραγωγή ζωοτροφών της εταιρίας FARGECOHELLAS. Η συγκεκριμένη μονάδα της εταιρίας λειτουργούσε στον οικισμό Άγιοι Θεόδωροι της κοινότητας Λεχαινών του Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και απομακρύνθηκε επειδή δημιουργούσε σοβαρά περιβαλλοντολογικά προβλήματα.

Με παρεμβάσεις των κατοίκων τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδότησαν αρνητικά για τη ΜΠΕ, παίρνοντας υπ’ όψη ότι:

 

Α) η μονάδα εγκαθίσταται δίπλα σε χωριά, σε γη υψηλής παραγωγικότητας, πάνω σε πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα

Β) η περιοχή είναι περιβαλλοντικά επιβαρυμένη αφού κοντά κατασκευάζεται η μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

Να μην προχωρήσει η εγκατάσταση του εργοστασίου και επιβαρυνθεί ακόμα η περιοχή, να μη μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου στη «Φυλή» της Πελοποννήσου.

 

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.