Πολιτικη

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Μήνυμα του Βουλευτή Αρκαδίας, Γιώργου Παπαηλιού, για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η ιστορία του μικρασιατικού Ελληνισμού υπήρξε μακρά και τρικυμιώδης. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής διαδρομής του, ο μικρασιατικός Ελληνισμός διατήρησε την εθνική ταυτότητα,  τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα,  τις λαϊκές παραδόσεις και τον πολιτισμό του. 

 

Μετά τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες και την ενσωμάτωσή του στον εθνικό κορμό, ανέδειξε ζωτικότητα, δυναμισμό και το ανεξάρτητο και προοδευτικό πνεύμα του, που του επέτρεψαν να έχει ενεργό παρουσία συνεχώς, εδώ και παντού. 

 

Η επέτειος της εκ μέρους του τουρκικού κράτους γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εθνική αυτογνωσία αλλά και για τη συνειδητοποίηση της ανάγκης  χάραξης εθνικής στρατηγικής έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, η οποία συνιστά τη μείζονα απειλή για τον Ελληνισμό.          

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.