Πολιτικη

Παπαηλιού: Ευκαιρία επανασύνδεσης με το νήμα της Ιστορίας

Το μήνυμα του βουλευτής Αρκαδίας  με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς, στρατηγικής σύλληψης και έργο του Γέρου του Μωριά, σταθεροποίησε την Ελληνική Επανάσταση και κλόνισε την Ιερά Συμμαχία της εποχής, αποτελώντας κορυφαίο γεγονός της Επανάστασης του 1821.

Μέσω του εορτασμού της, προβάλλεται η καίρια σημασία της, τιμάται η μνήμη των αγωνιστών του Γένους για Εθνική Απελευθέρωση  ενισχύονται η συλλογική αυτογνωσία και το εθνικό φρόνημα όλων μας. 

Σήμερα σε μία άλλη ιστορική φάση, η  επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι του Ελληνισμού σε όλα τα πεδία όπου αυτή αναπτύσσεται (Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος) αναδεικνύει με ενάργεια τη στρατηγική στόχευσή της, τον έλεγχο της χώρας, και όχι μόνον, γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και οικονομικά.   

 

Ο εορτασμός της Άλωσης της Τριπολιτσάς αποτελεί ευκαιρία επανασύνδεσης με το νήμα της Ιστορίας. Η ιστορική μνήμη, το ασταθές και ανήσυχο διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό περιβάλλον επιτάσσουν, η χώρα μας να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα με σχέδιο και αποφασιστικότητα, διαμορφώνοντας εθνική στρατηγική, σε συμπόρευση με την Κύπρο. Απαιτούνται κινήσεις προληπτικής αποτροπής των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας και ενεργού παρουσίας  στο περιφερειακό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μέσω της αμυντικής θωράκισης, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και διασφάλισης της εθνικής ενότητας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.