Πολιτικη

Παπαηλιού: Η ενέργεια δεν είναι εμπόρευμα αλλά δημόσιο κοινωνικό αγαθό

Δήλωση του βουλευτή Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία).

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και η μη συμμετοχή του Δημοσίου (ΕΕΣΥΠ και ΤΑΙΠΕΔ) σ΄ αυτήν οδηγεί στην απώλεια της πλειοψηφίας του Δημοσίου στην επιχείρηση και συνακόλουθα στη μεθοδευμένη ιδιωτικοποίησή της.

Αυτή η επιλογή σε συνδυασμό με την προωθούμενη βίαιη απολιγνιτοποίηση χωρίς σχεδιασμό αποδεικνύουν το σκοπό που εξυπηρετεί η πολιτική της κυβέρνησης της νεοδεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, την πλήρη περιέλευση της ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα και συνακόλουθα την εξυπηρέτηση των μεγάλων και ισχυρών «παικτών» του ενεργειακού τομέα.   

Πρόκειται για εκχώρηση εθνικής περιουσίας-εθνικού πλούτου.

Το Δημόσιο θα στερηθεί το σημαντικότερο εργαλείο άσκησης εθνικής ενεργειακής πολιτικής υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα στην ενεργειακή ευστάθεια και ισορροπία του συστήματος ηλεκτροδότησης και την επέκταση της ενεργειακής φτώχειας, με την περαιτέρω αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι εργαζόμενοι, οι καταναλωτές, οι πολιτικές δυνάμεις, όλοι μας οφείλουμε να αντιδράσουμε, ώστε να αποτραπεί αυτή η καταστροφική επιλογή..

Η ενέργεια δεν είναι εμπόρευμα αλλά δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.