Πολιτικη

"Ο κ.Νίκας για ακόμη μία φορά είναι κατώτερος των περιστάσεων"

Απούσα η περιφερειακή αρχή από τις επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση της Τρίπολης, αναφέρει σε δήλωσή του ο Πέτρος Τατούλης.

Αναλυτικά όλο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος":

Σε επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 παρευρέθηκε ο τέως Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης.

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 ο κ.Τατούλης στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων της σημαντικής έκθεσης «Μνήμον Φως» του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 ο κ. Τατούλης παρευρέθηκε στην επετειακή παρέλαση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της 200ης Επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς. 

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στον εορτασμό των Επετειακών εκδηλώσεων των 200 χρόνων από την Άλωση της Τριπολιτσάς, του μεγαλύτερου γεγονότος κατά το πρώτο (1ο) έτος της Επανάστασης του 1821, δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα ήταν εντελώς απούσα. 

Ο κ.Νίκας για ακόμη μία φορά είναι κατώτερος των περιστάσεων.

Στο μεγάλο γεγονός της Αλώσεως θα έπρεπε εκτός από την Αξιότιμη Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα.Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να ήταν παρούσα όλη η ηγεσία της Ελληνικής Πολιτείας.

Στην παρέλαση για την Επέτειο του Εορτασμού των 200 χρόνων της Άλωσης της Τριπολιτσάς θα έπρεπε συμβολικά να συμμετάσχουν η Προεδρική Φρουρά, αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι σημαίες και τα σύμβολα των ηρωικών  Μανιατών, των Ντρέδων, των Μυστριωτών, των Αρκάδων, των Αργολιδέων, των Κορινθίων, των Δερβενοχωριτών, των Ηλείων και των Καλαβρυτινών.

Αυτή θα έπρεπε να ήταν η απάντηση και το μήνυμα που όφειλε να στείλει ο ιστορικός Μοριάς στην τουρκική προπαγάνδα που παρουσίασε την Τρίπολη να αιμορραγεί στο χάρτη της Πελοποννήσου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.