Πολιτικη

Στις 02/01/22 οι εκλογές για το νέο προεδρείο του Πε.Συ.

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Τι αναφέρει σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών.

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 θα διενεργηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου -και των υπόλοιπων Περιφερειών της χώρας.

Αυτό γνωστοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφό του προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Περιφέρειας, στο οποίο επισημαίνει την σχετική πρόβλεψη που περιέχεται στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 165 του νόμου 3852/2010, σύμφωνα με τις οποίες “την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου του τρίτου αυτής, το Περιφερειακό Συμβούλιο συνέρχεται για την ανάδειξη νέου προεδρείου”.

Στις διατάξεις του άρθρου 2 του άρθρου 175 του ίδιου νόμου προβλέπεται επίσης ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την εκλογή του προεδρείου του και στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, εκλέγει μεταξύ των μελών του, με μυστική ψηφοφορία, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών καταλήγει ότι όσον αφορά σε επιπλέον διευκρινίσεις για την εκλογική διαδικασία, θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.