Πολιτικη

Ο Γιώργος Παπαηλιού στον e-ΕΦΚΑ Τρίπολης

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού στον e-ΕΦΚΑ Τρίπολης

  Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού, κατά την επίσκεψή του  στον e-ΕΦΚΑ Τρίπολης, στις 29.10.2021, έλαβε μέρος σε σύσκεψη με  τους διευθυντές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, της Τοπικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και του Συλλόγου των Εργαζομένων, συζήτησε μαζί τους αλλά και  με εργαζόμενους  για την κατάσταση που επικρατεί σ΄ αυτόν.

Ο e-ΕΦΚΑ στην  Αρκαδία είναι σε τραγική κατάσταση, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του. 

Η έλλειψη αλλά και  η κακή κατανομή του προσωπικού – μόλις προ ολίγων ημερών το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης  στελεχώθηκε με 9 υπαλλήλους, όχι προσλαμβάνοντας νέο προσωπικό, αλλά «αφαιρώντας» και «μεταφέροντας» υπαλλήλους από τα άλλα τμήματα, 2 από το Τμήμα Συντάξεων, 3 από το Τμήμα Εσόδων, 2 από το «Μητρώο», 1 από την Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού-Υποστήριξης και 1 από το Διοικητικό Τμήμα –, η ανάθεση σε αυτό της εξυπηρέτησης των αναγκών, ιδίως της έκδοσης συντάξεων, και των νομών Αργολίδας και Λακωνίας, αλλά και η επιβάρυνσή του με άλλα πρόσθετα καθήκοντα, αποτελούν τις βασικές αιτίες. 

Τα προβλήματα, ιδίως ως προς την έκδοση των συντάξεων, έχουν επιδεινωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης (περίπου 2000 του πρώην ΙΚΑ, 500 από τον πρώην ΟΑΕΕ, 300 από τον πρώην ΟΓΑ) να πολλαπλασιάζονται, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα εκκαθάρισής τους και προστίθενται νέες.

Οι υπάλληλοι έχουν φθάσει στα όρια της απόγνωσης και οι συναλλασσόμενοι δικαίως διαμαρτύρονται, αφού, μη εξυπηρετούμενοι, δεν λαμβάνουν τις συντάξεις που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Είναι απαραίτητη η αναδιάταξη των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, ώστε το προσωπικό της Τοπικής Διεύθυνσης Αρκαδίας να παύσει να καλύπτει τις ανάγκες άλλων νομών-των Τοπικών Διευθύνσεων Αργολίδας και Λακωνίας, να επιμορφωθεί, να προσληφθεί νέο μόνιμο προσωπικό, να κατανεμηθεί ορθολογικά και «να λάβει σάρκα και οστά» η ηλεκτρονική διασύνδεση των συστημάτων των επιμέρους πρώην ασφαλιστικών ταμείων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική του  ψεύδους και με τακτικές δημόσιας προσβολής, εκφοβισμού και απειλών κατά των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ προκαλεί ασφυξία (αδιέξοδα) στον κρίσιμο τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του. Ήδη έχει ψηφίσει το Ν. 4798/2021 που αναθέτει αντισυνταγματικά την έκδοση συντάξεων σε ιδιώτες λογιστές και δικηγόρους, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα απευθύνονται στο προσωπικό του e-ΕΦΚΑ, επιβαρύνοντάς το ακόμη περισσότερο, όπως και τους ασφαλισμένους, και εισπράττοντας οι ίδιοι.     

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.