Πολιτικη

Τζιούμης: "Χορηγοί- πρότυπα, χορηγοί-υποδείγματα, χορηγοί- παράδειγμα"

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/Δήμος Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης βράβευσε, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης, τους χορηγούς του

 

Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο, ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του, για τον εορτασμό των 200 χρόνων, από την επανάσταση του 1821, παρουσίασε τον “ Ύμνο εις την Ελευθερία” του Διονυσίου Σολωμού, μελοποιημένο από τον  Νικολάο Μάντζαρο, με τη συμμετοχή των λυρικών τραγουδιστών, Σταμάτη Πακάκη, Γιάννη Βρυζάκη, Νίκου Καραγκιαούρη, Παναγιώτη Καριώτη και τη χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, σε μουσική διδασκαλία Χριστίνας Αθανασοπούλου.

Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου παρενέβη με κείμενα άρρηκτα συνδεδεμένα με το ποίημα. Συνόδευσε ορχήστρα δωματίου. Τη ενορχήστρωση του έργου και τη μουσική διεύθυνση είχε ο Θοδωρής Λεμπέσης και τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Λευτέρης Γιοβανίδης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι χορηγοί του Δήμου Τρίπολης. 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΟΥΜΗ 

 

"Κυρίες και κύριοι,

Ο Θεσμός της χορηγίας έρχεται από πολύ μακριά…, έρχεται από την Αρχαία Ελλάδα, από την Αθήνα των κλασικών χρόνων, κοιτίδα και γεννήτρια της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ισονομίας και της Αξιοκρατίας  -  του Πολιτισμού. Οι χορηγοί, λοιπόν, των εκδηλώσεων για την διακοσιοετηρίδα της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς και της πατρίδας μας στη συνέχεια, συνεχίζουν μια πανάρχαιη και φιλόδημη παράδοση. Είναι άξιοι της καταγωγής τους, της καταγωγής μας, μπορούν - μέσα στη σεμνότητά τους - να είναι υπερήφανοι για την συμβολή τους στον εορτασμό των εθνικών ελευθερίων∙ και υποχρέωση της πόλης, του Δήμου, είναι να τους ευχαριστήσει και να τους τιμήσει πρεπόντως - όχι διότι το ζητούν ή το περιμένουν οι ίδιοι, όχι! Αλλά διότι, έτσι η πόλη τιμά τον εαυτό της, διότι το οφείλει, διότι, σε τελική ανάλυση, είναι και… συμφέρον της. Γιατί;

Διαβάζουμε στην ακροτελεύτια φράση του αρωματικότερου λουλουδιού του αττικού λόγου, του Επιτάφιου του Περικλέως, όπως τον διασώζει ο Θουκυδίδης: «άθλα γαρ οις κείται αρετής μέγιστα, τοίσδε και άνδρες άριστοι πολιτεύουσι»… Εκεί που η αρετή επιβραβεύεται με τα καλύτερα βραβεία, εκεί αναδεικνύονται και οι καλύτεροι πολίτες. Ιδού το της πόλεως συμφέρον. 

Το βραβείο του Δήμου προς τους χορηγούς μας είναι απλό, η υπερηφάνειά μου για τους δημότες μας και για όσους δραστηριοποιούνται στον τόπο μας μεγάλη και δικαιολογημένη. 

Χορηγοί - πρότυπα, χορηγοί - υποδείγματα, χορηγοί - παράδειγμα προς μίμηση. Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω εκ μέρους του Δήμου, εκ μέρους δηλαδή όλων των πολιτών του Δήμου Τρίπολης."

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.