Πολιτικη

Τρίπολη: Γέμισε ασφυκτικά το τουριστικό για το Νίκο Ανδρουλάκη (photos, videos)

Eπίσκεψη και ομιλία στην Τρίπολη του υποψηφίου για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής- Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Όπως ήταν αναμενόμενο, το τουριστικό περίπτερο στην πλατεία του Άρεως της Αρκαδικής πρωτεύουσας, γέμισε ασφυκτικά, υποδεχόμενο τον Ευρωβουλευτή και υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκο Ανδρουλάκη.

Το γεγονός πως ο κ. Ανδρουλάκης στηρίζεται από τον Βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, προσφέρει στον πρώτο ένα σαφές πολιτικό πλεονέκτημα, όσον αφορά την Αρκαδία, φυσικά.

Από εκεί και πέρα, όμως, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις που έχουν προσπαθήσει να καταγράψουν την πρόθεση ψήφου των μελών και φίλων του Κινήματος αλλά και αυτές που ασχολούνται με τη δημοτικότητα των τριών επικρατέστερων υποψηφίων σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου, φαντάζει "ρευστό" και θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει δεύτερος γύρος στις 12 Δεκεμβρίου, μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων.

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο "πατριωτικός ρεαλισμός", η ανάγκη για ενότητα, η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ σε θέση ισχύος ως προς τη διεκδίκηση της εξουσίας και τα πολλά παραδείγματα ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής ευρωπαϊκών χωρών ήταν οι βασικοί άξονες της τοποθέτησης του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος αξιοποιεί την πλούσια εμπειρία του λόγω της παρουσίας του στο Ευρωκοινοβούλιο και προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για συγκεκριμένα προβλήματα, όπως είναι η αγροτική παραγωγή και το δημογραφικό.

Ειδική μνεία έκανε, επίσης, ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην περιφερειακή ανάπτυξη, η οποία, όπως υποστήριξε, έχει αφεθεί στην "τύχη" της από μια Κυβέρνηση με "ελιτίστικη" πολιτική και αφηρημένο σχεδιασμό. Μάλιστα, έγινε ειδική αναφορά στο θέμα της δίκαιης μετάβασης της Μεγαλόπολης στη, λεγόμενη, μεταλιγνιτική εποχή, με τον κ. Ανδρουλάκη να υποστηρίζει πως η Ν.Δ. δεν έχει κανένα ρεαλιστικό σχέδιο άμβλυνσης των συνεπειών που, αναπόφευκτα, θα υποστεί η τοπική οικονομία.

Παράλληλα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον, ουσιαστικά, μη ικανό να πραγματοποιήσει προγραμματική αντιπολίτευση, δίνοντας την "άνεση" στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πολιτεύεται κατά το δοκούν, χωρίς να φοβάται την όποια εκλογική του φθορά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην αναφορά του διακριτού, σοσιαλδημοκρατικού, ιδεολογικού στίγματος που φέρει το κόμμα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, ενώ δεσμεύτηκε πως, εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος, θα προχωρήσει άμεσα στην "αυτο-οργάνωση" του κόμματος- δηλαδή. στην επαναδημιουργία ανανεωμένων τοπικών οργανώσεων- προκειμένου ν' αποκτήσει και πάλι τον λαϊκό του χαρακτήρα.

Δεν παρέλειψε δε ν' αναφερθεί και στη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση, παροτρύνοντας τους πολίτες να εμβολιαστούν, για να σταματήσει η "αιμορραγία" που βιώνει η χώρα, λόγω του μεγάλου αριθμού των νεκρών. 

Εδώ υπήρξε μια..."αντίφαση", θα λέγαμε, καθώς δεν έγινε κανένας έλεγχος πιστοποιητικών, όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση, παρότι αυτή διεξήχθη σε κλειστό χώρο. Το αναφέρουμε όχι για να προσάψουμε ευθύνες στους διοργανωτές, αλλά, απλά, για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...

Να σημειώσουμε πως, μεταξύ των παρευρισκομένων, εκτός από τον κ. Κωνσταντινόπουλο, διακρίναμε τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μπουντρούκα, τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης, κ. Τσαγκαρέλη αλλά και τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, κ. Κακλαμάνο.

Παρακάτω, η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη στα τοπικά ΜΜΕ και η είσοδός του στο χώρο της εκδήλωσης.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.