Πολιτικη

Επίσκεψη του Χάρη Καστανίδη στην Τρίπολη (photos, video)

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ο τέταρτος, κατά σειρά, υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ., βρέθηκε στην Αρκαδική πρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης, 24ης Νοεμβρίου 2021

Μετά τους κ. Παπανδρέου, Λοβέρδο και Ανδρουλάκη, ήρθε η σειρά του κ. Χάρη Καστανίδη να επισκεφθεί την Τρίπολη, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου. 

Ο κ. Καστανίδης παραβρέθηκε σ΄ εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο "Μαίναλον", όπου και ανέπτυξε τους λόγους που επιτάσσουν τη δυναμική "επιστροφή" της δημοκρατικής παράταξης- όπως την χαρακτήρισε- σε θέση ισχύος. 

Πάντα ικανότατος και στιβαρός ομιλητής, ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής, αναφέρθηκε, εκτενώς, στην κατάσταση και τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας αλλά και στην, εκ των ων ου άνευ, ανάγκη επαναφοράς της Ελληνικής πολιτικής πρακτικής σε ανθρωποκεντρικά πλαίσια. 

Σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του, μάλιστα, δήλωσε πως η "ένδοξος Δεξιά", κάνει αυτό που έκανε πάντα: Έρχεται, πυρπολεί και φεύγει, αφήνοντας άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ωστόσο, είπε, αυτό δεν πρόκειται να ξαναγίνει, εφόσον η επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, βρει το κίνημα έτοιμο για ν' "απλώσει την περπατησιά του".

Ορισμένως, ο κ. Καστανίδης παρέθεσε και συγκεκριμένα στοιχεία για την κακή κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας σήμερα, την "πελατειακή" πολιτική της Ν.Δ. και την αναγκαιότητα διαμόρφωσης μιας εθνικής, υπερκομματικής στρατηγικής, σχετικά με την προώθηση πρότασης για την ευρωπαϊκή, οικονομική πολιτική της μετά- covid εποχής. Τόνισε, δε, πως η διαμόρφωση μιας τέτοιας πρότασης έχει ήδη καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η βιωσιμότητα της οικονομίας, μετά το 2022 (σ.σ. Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε πως διαφαίνεται, έστω σε θεωρητικό επίπεδο προς ώρας, μια αλλαγή στάσης της Γερμανίας, όσον αφορά την επαναφορά στο "Σύμφωνο Σταθερότητας", σύμφωνα, τουλάχιστον, με χθεσινές δηλώσεις του νέου Υπουργού Οικονομικών της ισχυρότερης χώρας εντός Ε.Ε.)

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο κ. Καστανίδης επεσήμανε πως θα πρέπει να παρουσιαστεί μια αξιόπιστη, εναλλακτική πρόταση στον Ελληνικό λαό, σχετικά με την άμβλυνση των ανισοτήτων που επέτεινε, παγκοσμίως, η πανδημία και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "Ο κ. Τσίπρας πάσχει από κρίση στρατηγικής".

Δείτε παρακάτω τι δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ., πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.