Πολιτικη

Στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ η Κ. Νικολάκου

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην υποβάθμιση και στην απαξίωση των Συλλογικών Οργάνων.

Την αναγκαιότητα της συσπείρωσης  όλων των Αιρετών του Β’Βαθμού της Αυτοδιοίκησης ανέδειξε κατά την ομιλία της στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) που πραγματοποιήθηκε στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2021 στην Αιδηψό της Β.Εύβοιας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.

Η κα.Νικολάκου αναφέρθηκε στην υποβάθμιση και στην απαξίωση των Συλλογικών Οργάνων, επισημαίνοντας ότι η κατάργηση αρμοδιοτήτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο οδηγεί  το θεσμό της Αυτοδιοίκησης σε οπισθοδρόμηση και υπηρετεί απολύτως αντιδημοκρατικές πολιτικές απόψεις.

Η θεσμική αναβάθμιση των Αιρετών Περιφερειών είναι υπόθεση όλων μας ανέφερε χαρακτηριστικά και ως Αιρετοί έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το θεσμό που υπηρετούμε, είτε ανήκουμε σε παρατάξεις που ασκούν Διοίκηση, είτε ανήκουμε στην Αντιπολίτευση. Οι Αιρετές Περιφέρειες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπούν σε μακρύ χέρι της εκάστοτε Κυβέρνησης. 

Τέλος η κα.Νικολάκου με αφορμή την παρουσία του κ.Μπένου στο Συνέδριο και τις επανειλημμένες αναφορές ομιλητών στη συμβολή του για την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που υπέστη, τόνισε χαρακτηριστικά: "Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς εκτός από τη συμβολή του Σταύρου Μπένου ως Δημάρχου, η αλήθεια είναι ότι εάν δεν ήταν η Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και οι αείμνηστοι Γεώργιος Γεννηματάς και Θανάσης Φιλιππόπουλος σίγουρα δεν θα είχε χρηματοδοτηθεί και δεν θα είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τους σεισμούς."  

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.