Πολιτικη

ΚΚΕ Αρκαδίας: Στα λόγια όλοι είναι προστάτες του περιβάλλοντος

Σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε ο Γραμματέας της ΤΕ Αρκαδίας, Δαμαλάς Αριστείδης.

Ο Γραμματέας της ΤΕ Αρκαδίας, Δαμαλάς Αριστείδης,  σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (01/12) προς τα ΜΜΕ αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από την ΤΕ το Σάββατο 4 Δεκέμβρη και στις χθεσινές εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Α. Για την εκδήλωση του Σαββάτου 4 Δεκέμβρη

Το ΚΚΕ  με το κάλεσμα της ΚΕ που δημοσιεύτηκε στις αρχές Οκτώβρη απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα στο λαό και τον καλεί να πάρει συνολικά την υπόθεση στα χέρια του, να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στο σημερινό κράτος και τις κυβερνήσεις του, οι οποίες αρχικά εμφανίζονται ως σωτήρες και τελικά καταλήγουν σε εμπρηστές των λαϊκών συμφερόντων.

Στα πλαίσια της προσπάθειας να φτάσει όσο πιο πλατιά γίνεται η θέση του ΚΚΕ  για τις εξελίξεις στην ενέργεια η ΤΕ Αρκαδίας πραγματοποιεί το Σάββατο 4 Δεκέμβρη και ώρα 18.00 εκδήλωση με θέμα ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ -  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ με ομιλητή τον Γρηγόρη Λιονή, μέλος της  ΚΕ και υπεύθυνο του τμήματος οικονομίας της  ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Η επιλογή του θέματος είναι επίκαιρη γιατί σήμερα  στα λόγια όλοι είναι προστάτες του περιβάλλοντος, όλοι έχουν αποκτήσει περιβαλλοντικές ευαισθησίες, οι  κυβερνήσεις, τα  κόμματα, τα μονοπώλια, οι διεθνείς οργανισμοί, οι  ιμπεριαλιστικές ενώσεις θέτουν ως προμετωπίδα την προστασία του περιβάλλοντος.

Και όλες οι διακηρύξεις και οι σχεδιασμοί αρχίζουν και τελειώνουν με τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων και ενεργειών, δικαιολόγησης της ανάγκης για   μεγάλη κρατική παρέμβαση στην οικονομία  που είναι  ο νέος κοινός τόπος όλων των αφηγήσεων, τόσο των φιλελεύθερων όσο και των σοσιαλδημοκρατικών.

Και δωσ' του αναλύσεις  από κάθε είδους δεξαμενές σκέψεις,  που προβάλλονται απατηλά, με επιμονή, από μέσα μαζικής ενημέρωσης,  για το πιο  φιλικό περιβάλλον, τον πιο δίκαιο καπιταλισμό, που θα φέρει το περιβόητο «Πράσινο New Deal».

Στην πραγματικότητα, και αυτό θα προσπαθήσουμε να γίνει καθαρό στην εκδήλωση,  κύριος στόχος του «Πράσινου New Deal» η θωράκιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Την ίδια κατεύθυνση έχουν τα προγράμματα  της ΕΕ που στο όνομα τους ομνύουν όλα τα αστικά κόμματα, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν. Προγράμματα  που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, καθώς και το πρόγραμμα της λεγόμενης «δίκαιης» μετάβασης.

Ο λογαριασμός για όλα αυτά έχει αρχίσει να πληρώνεται από το λαό με τα αυξημένα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, γενικότερα των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου.

Β. Για τα μέτρα  που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός:  

Παρά το ότι η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού, αλλά χρειάζονται και άλλα μέτρα  όπως  επανειλημμένα έχουμε τονίσει. Μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή του συνωστισμού, τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, την αύξηση δρομολογίων με μείωση της πληρότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ. 

Η κυβέρνηση στην ίδια ρότα της ατομικής ευθύνης στην οποία  από την αρχή της πανδημίας είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της, για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, κάνει ένα βήμα παραπέρα με την επιβολή ποινής στους άνω των 60 κατά κανόνα συνταξιούχους των 500 και 600 Ευρώ περικόπτοντας  έμμεσα τη σύνταξή τους.

Αξιοποιεί την πανδημία για επιβολή νέων χαρατσιών στο λαό.

Την ίδια στιγμή αποποιείται των δικών της ευθυνών και δεν παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, που καταρρέει. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας αρκεί η αναφορά στο Παναρκαδικό που είναι  γνωστές οι  ελλείψεις σε προσωπικό, που μετατρέπεται σε νοσοκομείο μιας νόσου ή στα ΚΥ  που δεν έχουν προσωπικό ούτε καν οδηγούς για να καλύπτονται σε 24ωρη βάση οι ανάγκες διακομιδής ασθενών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.