Πολιτικη

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Λοβέρδος- Παπανδρέου "δυναμιτίζουν" το κλίμα

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Τρεις μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, οι κ. Λοβέρδος και Παπανδρέου αμφισβητούν τη διαδικασία!

Πρώτος το έκανε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Συγκεκριμένα, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Από ότι μου λένε, γιατί εγώ δεν το έζησα αφού δεν ήμουν όλη ημέρα στα εκλογικά τμήματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε γραμμή για συγκεκριμένο υποψήφιο. Έχω εκτίμηση για ποιον, αλλά δεν μπορώ να πω το όνομα. Δεν με ενόχλησε αυτό, δεν το καταγγέλλω. Αυτό ανέβασε και τη συμμετοχή. Μια χαρά. Το στοίχημα για τη νέα ηγεσία θα είναι να κρατήσει αυτό τον κόσμο.»

Προκαλεί εντύπωση για ποιον λόγο ένας τόσο έμπειρος πολιτικός, όπως ο κ. Λοβέρδος, δήλωσε κάτι τέτοιο, ισχυριζόμενος, παράλληλα, πως "δεν καταγγέλλει". Αν μη τι άλλο, φαντάζει ως "bad loser" ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος έχει εκφράσει επίσημα τη στήριξή του στο Νίκο Ανδρουλάκη, με τον τελευταίο να μην εμφανίζεται και τόσο..."ενθουσιασμένος" με αυτό. Σε τελική ανάλυση, θα μπορούσε, κάλλιστα, ο κ. Λοβέρδος να περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το βράδυ της Κυριακής, 12 Δεκεμβρίου 2021.

Ο κ. Παπανδρέου, από την πλευρά του, αμφισβήτησε ευθέως το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών (5/12/2021). Συγκεκριμένα, σε επιστολή που απηύθυνε προς την Επιτροπή που έχει αναλάβει τη διενέργεια των εκλογών, αναφέρει τα εξής:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής. Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν - διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο. Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής.»

Τι απάντησε η πλευρά Ανδρουλάκη

«Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ανακοινώνεται σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ότι υπάρχει θέμα με 165 εκλογικά τμήματα τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ, της οποία η πλειοψηφία υπόκειται στην πλευρά Παπανδρέου, ενώ έκρινε ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα όπως αυτό κοινοποιήθηκε επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής την Τρίτη. Σε μία κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία 270.000 πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους πάνω μας, απαιτείται ευθύνη από όλους.»

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση εκ μέρους του επιτελείου του συνυποψηφίου του κ. Παπανδρέου και, θεωρητικά, μεγάλου φαβορί για να επικρατήσει και στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ενέργειες του κ. Παπανδρέου, καθώς πιστεύει πως θέτουν εν αμφιβόλω την ίδια την ενότητα του κόμματος και υποβαθμίζουν το πολιτικό "momentum" που επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει το Κίνημα Αλλαγής, μέσω της συμμετοχής των πολιτών και τη δεύτερη Κυριακή.

Μάλιστα, πριν από λίγο, ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Κανείς δε θα παίξει με την ενότητα της Δημοκρατικής παράταξης. Πληγώθηκαν τα μέλη μας, οι φίλοι μας από συμπεριφορές “παλαιών πρωταγωνιστών” δεν θα ξαναπληγωθούν. Θα ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ περήφανη ισχυρή παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου. Είχα δεσμευτεί ότι σε όσες πόλεις της Ελλάδας δεν κατάφερα να πάω πριν την πρώτη Κυριακή, θα προσπαθήσω να πάω την δεύτερη αυτή εβδομάδα. Και θέλω εδώ από τη Ρόδο να απευθύνω μήνυμα ελπίδας, προς τους προοδευτικούς πολίτες που βλέπου ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει. Η παράταξη είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας χάνουν τον ύπνο τους, γιατί καταλαβαίνουν ότι πια υπάρχει ένα κόμμα στο οποίο 270.000 πολίτες δίνουν καθαρή εντολή."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.