Πολιτικη

Παπαηλιού: Τα ΑμεΑ "διεκδικούν ζωή με πλήρη δικαιώματα και αξιοπρέπεια"

Μέρος της τοποθέτησής του σε διαδικτυακή ημερίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού κατά τη διαδικτυακή ημερίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου εξ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία:

Μέσω εκδηλώσεων, όπως η ημερίδα εξ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, αναπτύσσονται η προβληματική για τα συγκεκριμένα άτομα, αναδεικνύεται  η ευθύνη της πολιτείας και ευαισθητοποιούνται οι πολίτες, ώστε, με πολυεπίπεδες δράσεις, να προωθείται και να ενισχύεται η πλήρης ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Αποδέκτες για την εφαρμογή της θεσμικής και οικονομικής  βάσης που αφορούν  τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, οι οποίες πρέπει να διευρυνθούν, είναι όλοι, το κεντρικό κράτος, η περιφερειακή και δημοτική αυτοδιοίκηση, οι κοινωνικοί φορείς και το ίδιο  αναπηρικό κίνημα.

Όλοι αυτοί, στο επίπεδο που ο καθένας λειτουργεί, πρέπει να προωθούν συντονισμένα εκείνες τις πολιτικές που κατατείνουν στην πλήρη, ισότιμη ένταξη και στην ενεργό συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Τα ΑμεΑ «διεκδικούν ζωή με πλήρη δικαιώματα και αξιοπρέπεια».

Το θέμα της ημερίδας δεν είναι  μία απλή επιγραφή, ένα σύνθημα που την προσδιορίζει. Είναι η ουσία και της ημερίδας και εν γένει του αναπηρικού κινήματος, που διεκδικεί, επιδιώκοντας να αλλάξει νοοτροπίες και συμπεριφορές χρόνων.

Τα ΑμεΑ «διεκδικούν ζωή με πλήρη δικαιώματα και αξιοπρέπεια».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.