Πολιτικη

Ο Κ. Βλάσης για την κοίμηση του Μητροπολίτη Ιερεμία

Βαρύ πλήγμα για εμένα προσωπικά, για όλους τους Αρκάδες, αλλά και για την Ορθοδοξία μας, έγραψε ο Αρκάς τ. υπουργός.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Κώστας Βλάσης αναφέρθηκε στην απώλεια του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως.

Η κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμία ήταν ένα βαρύ πλήγμα για εμένα προσωπικά, για όλους τους Αρκάδες, αλλά και για την Ορθοδοξία μας. Η φιλία μας ήταν τιμή για εμένα και ο λόγος του φάρος για τα βήματά μου.

Δεσπότης απλός και προσιτός, που απέφευγε κάθε πολυτέλεια και υπερβολή διάγοντας βίο σχεδόν ασκητικό. Ιεράρχης φωτισμένος και δραστήριος, που πάντα βρισκόταν δίπλα στο ποίμνιο του.

Πάνω απ´ όλα όμως ήταν αληθινός Άνθρωπος (με άλφα κεφαλαίο), που με το λόγο και τα έργα του συνέδραμε τις ψυχές των συνανθρώπων μας σε κάθε δυσκολία. Είναι πράγματι αναρίθμητες οι ιστορίες για το πώς αθόρυβα και διακριτικά έτεινε χείρα βοηθείας σ´ εκείνους που το είχαν ανάγκη. Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε πάντα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.