Πολιτικη

Τι συζήτησε ο Γ. Παπαηλιού με την Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του βουλευτή Αρκαδίας στην Αθήνα όπου βρέθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης.

Στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιεί η Ε.Π.Σ.ΦΑ. με τους βουλευτές του Νομού μας και τα Πολιτικά Κόμματα, στις 20/12/2021 έγινε συνάντηση με τον Βουλευτή Αρκαδίας κ. Παπαηλιού Γεώργιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Παπαηλιού στην Αθήνα, από πλευράς Ε.Π.Σ.ΦΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Μπένος  Παναγιώτης, ο Γραμματέας κ. Παπαχρήστος Παναγιώτης. 

Από πλευρά μας προβλήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της επέκτασης των ωφελημάτων που έλαβε η πόλη της Μεγαλόπολης με την σύνδεσή της στο Φυσικό Αέριο σε σχέση με τα χωριά της Φαλαισίας και των υπολοίπων χωριών του Δήμου Μεγαλόπολης. 

Προτείναμε τον σχεδιασμό και ένταξη όλων των χωριών μας στο εξοικονομώ κατ΄ οίκον για βελτίωση των κατοικιών κύριας και δευτερεύουσας με μηδενική συμμετοχή στα πλαίσια των κινήτρων της απολιγνιτοποίησης (εδόθη σχ. επιστολή  που έχει σταλθεί στον Υπουργό Ενέργειας).

Έγινε συζήτηση με βάση την πρότασή μας και τις μελέτες που είχαμε καταθέσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Μεγαλόπολης σχετικά με την:

α) Οριοθέτηση πεζοπορικών διαδρομών στα όρια του Δήμου Μεγαλόπολης και 

β) Βελτίωση και αξιοποίηση του φυσικού βιότοπου στη θέση Λούτσα , ανάμεσα στα χωριά Φαλαισίας και Σουλαρίου.

Επίσης συζητήθηκε και η παραχώρηση του μύλου του Κολοκοτρώνη στα Γιαννέικα στην Ε.Π.Σ.ΦΑ με σκοπό την αναστήλωση και την κήρυξή του ως μνημείο  της νεότερης ιστορία μας. 

Υπήρξε διαβεβαίωση από τον κ. Παπαηλιού ότι θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας  για μία Φαλαισία της ζωντάνιας και όχι της εγκατάλειψης και του μαρασμού. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.