Πολιτικη

Βλάσης: “Μέσα σε 2,5 χρόνια καταφέραμε να κάνουμε όσα δεν έκαναν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεκαετίες ολόκληρες”

Το σημαντικό έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 2,5 χρόνια υπογράμμισε ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής…

Το σημαντικό έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 2,5 χρόνια υπογράμμισε ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής και τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Αρκάς βουλευτής τόνισε πως, μέσα από τη σκληρή δουλειά της Κυβέρνησης και υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η χώρα μας κατάφερε από ρόλο κομπάρσου να πάρει ρόλο πρωταγωνιστή και να ενισχύσει τη θέση της τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στο διεθνές στερέωμα.

Ο κ. Βλάσης σημείωσε πως ειδικά σε εθνικό επίπεδο μέσα σε 2,5 χρόνια η Κυβέρνηση κατάφερε να κάνει πράξη όσα δεν έκαναν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεκαετίες ολόκληρες. Το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, κάτι που φάνηκε από τα γεγονότα στον Έβρο, όπως αποτελεσματικά αντιμετωπίστηκαν και οι συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο και η χώρα μας κατάφερε να δομήσει ισχυρές σχέσεις με στρατηγικούς εταίρους και να συνάψει σπουδαίες συμφωνίες, ενισχύοντας παράλληλα την αποτρεπτική της ισχύ μέσω ενός σημαντικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Αντικρούοντας τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης ο κ. Βλάσης πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στα επιτεύγματα της Κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά: την επιτυχία της άντλησης 32 δισ. από το ταμείο ανάκαμψης, τον υπερδιπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ και την ενίσχυση του ΕΣΥ με 14.000 άτομα ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, την αντιμετώπιση της βίας στα Πανεπιστήμια, την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, την ουσιαστική διεκδίκηση της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και βασικών φορολογικών συντελεστών αλλά και τον ταχύτατο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

 

Σε σχέση με τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας, αλλά και προηγούμενων αντίστοιχων φαινομένων, ο κ. Βλάσης σημείωσε πως σαφώς και ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε, αλλά δεν είναι και εύκολο μέσα σε 30 μήνες – και με τόσες προκλήσεις που χρειάστηκε αυτή η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει - να εξαλειφθούν οι παθογένειες που τόσα χρόνια καλλιεργούνταν από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, ωστόσο, πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευθιξία και την ειλικρίνεια να ζητήσει συγνώμη και έμπρακτα να αντιμετωπίσει τις παραλείψεις της, σε αντιδιαστολή με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που μετά την τραγωδία στο Μάτι, «δεν έβλεπε κανένα λάθος» όπως είπε τότε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τόσκας και δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη, παρόλο που χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές. Για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάθε λάθος γίνεται εφαλτήριο για βελτίωση.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κώστας Βλάσης καυτηρίασε τη στάση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλούς τόνους λέγοντας: «Αν θέλατε να είστε ειλικρινείς με τους εαυτούς σας, αλλά και τους πολίτες, θα έπρεπε να παραδεχθείτε ότι είναι ιδιαιτέρως βολικό για σας το γεγονός ότι το διάστημα αυτών των τεράστιων προκλήσεων βρίσκεστε στην αντιπολίτευση. Τα δύσκολα είναι για τους ικανούς και τους υπεύθυνους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποδείξει στην πράξη τόσο την ικανότητα όσο και την υπευθυνότητά τους, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και των Ελλήνων».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.