Πολιτικη

"Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία"

Φωτογραφία: thecaller.gr

Tα βασικά σημεία από την τοποθέτηση του Βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, κατά τη συζήτηση επί της "προτάσεως δυσπιστίας" στη Βουλή-29/1/2022

Η μεγάλη επιτυχία μας είναι ότι μετά από πολλά χρόνια έχει μετατοπιστεί ο άξονας της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και το ΣυΡιζΑ.

 Ύστερα από την τοποθέτηση των προτάσεων μας, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣυΡιζΑ με δύο πανομοιότυπες δηλώσεις έθεσαν ακριβώς τα ίδια θέματα. Μίλησαν δηλαδή για αντίφαση ανάμεσα στην στήριξη της πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης και στις εκλογές. Δε λέω ότι ήταν συνεννοημένοι απλώς προέκυψε. Το ίδιο συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια επιχειρηματολογία.

 Ο κ. Τσίπρας με 50 θανάτους έλεγε ότι θα είναι τυχοδιωκτική κίνηση αν προκαλέσει εκλογές. Τώρα με 110 θανάτους τι θα είναι; Δεν ακολουθούμε παλαιοκομματικές πρακτικές, να ζητάμε εκλογές για δυόμιση χρόνια όπως έκανε η ΝΔ, όπως κάνει και ο κ. Τσίπρας σήμερα.

 Εμείς στο ΠΑΣΟΚ θέλουμε οι πολίτες να ακούσουν τις προτάσεις μας και να ακολουθήσουν τη Σοσιαλδημοκρατία. Χαιρόμαστε που ο κόσμος παρακολουθεί αυτές τις προτάσεις και πολύ περισσότερο που τις αγκαλιάζει.

 Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ συσχετίζουν τις εθνικές εκλογές με τις εσωκομματικές μας. Οι εκλογές προκηρύχθηκαν για μέσα Οκτωβρίου, με την πανδημία σε ύφεση. Δυστυχώς ξεχνάτε ότι χάσαμε τη Φώφη Γεννηματά. Μη χάνετε την αίσθηση του μέτρου και του ήθους.

 Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση της συνεδρίασης της Κ.Ο., αλλά και όσα είπε η κα Ντόρα Μπακογιάννη, λάβαμε το μήνυμα. Καταλάβαμε επίσης ποιοι συμφώνησαν σιωπηρά για ευνόητους λόγους.

 Είναι προφανείς οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την κακοκαιρία, όμως οι πολίτες δεν ξέχασαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017 έκανε ακριβώς τα ίδια. Πιστεύετε ότι οι πολίτες αναζητούν ποιος είναι ο χειρότερος διαχειριστής απέναντι στην κλιματική αλλαγή; Αντίθετα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε τη διορατικότητα να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να γίνει πράξη ο μηχανισμός RescEu που στηρίζει τις χώρες στις φυσικές καταστροφές όπως έγινε το καλοκαίρι του 2021. Η Σοσιαλδημοκρατία έχει τα εργαλεία να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές κρίσεις. Έχει απάντηση για τις κρίσεις πριν αυτές συμβούν. Άρα δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να την κερδίσει!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.