Πολιτικη

"Πληρωμένη" απάντηση Οδυσσέα σε Άδωνη

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Βασικά σημεία της δευτερολογίας του Βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στη συζήτηση για την ακρίβεια που "προκάλεσε" επερώτηση του ΚΙΝ.ΑΛ.-Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Ωραία η ωραία Ελένη, αλλά η Τροία έπεσε στο τέλος κ. Γεωργιάδη (Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης είχε κατηγορήσει τον Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκο Ανδρουλάκη πως ακολουθεί "συνταγή Ωραίας Ελένης")

 Είναι περίεργο, η Ευρωπαΐκή Επιτροπή να βγάζει άλλα στοιχεία για εμάς κι άλλα για τη ΝΔ. Διαβάζουμε κάτι λάθος; Τι γίνεται εδώ; Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα. Δεν μπορεί να διαβάζουμε διαφορετικά. Ωραία η ωραία Ελένη, αλλά στο τέλος της ημέρας μπορεί να μην ξέραμε τότε, γιατί δεν είχαμε διαδίκτυο, αν ήταν ξανθιά ή μελαχρινή, αλλά οι αριθμοί είναι αριθμοί.

 Ο κ. Σταϊκούρας που ήταν εδώ, δεν είπε ότι δεν ήταν έτσι οι αριθμοί. Πήρε τρεις φορές το λόγο, δεν είπε κάτι τέτοιο. Και το συνέχισε αυτό και ο κ. Σκρέκας ο οποίος είπε ότι είμαστε η πιο φτηνή χώρα, ενώ του δώσαμε τα στοιχεία της Επιτροπής σύμφωνα με τα οποία είμαστε η πιο ακριβή χώρα στην πώληση χονδρικής.

 Μα τι γίνεται; Αν ήμουν στη θέση σας, θα έλεγα «γίνατε ΣυΡιζΑ». Κύριε υπουργέ εμείς δε λέμε ότι ο πληθωρισμός δεν είναι εξωγενής. Το ζητούμενο είναι πώς το αντιμετωπίζετε αυτό εσείς. Σε αυτό δε μας είπατε κάτι. Λέτε ότι έχετε ρίξει πάρα πολλά χρήματα στην αγορά. Βεβαίως και έχετε ρίξει. Έχουμε συμφωνήσει και έχουμε κάνει δήλωση για αυτά. Το ζητούμενο είναι ότι δεν τα έχετε ρίξει τα χρήματα στους πολλούς, αλλά σε λίγους και με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα και η κριτική που γίνεται. Έχετε ρίξει πολλά χρήματα, με λάθος τρόπο, σε λάθος «ανθρώπους».  Αυτός είναι ο λόγος που στενάζουν τα νοικοκυριά.

 Γνωρίζετε τον κύριο Καφούνη ο όποιος δραστηριοποιείται στο λιανεμπόριο. Ο κύριος Καφούνης λέει ότι το λιανεμπόριο είναι έτοιμο να «πεθάνει». Ας έρθει να με διαψεύσει δημόσια, εάν δεν το λέει.

 Εμείς είμαστε υπέρ των μεγάλων επενδύσεων, αλλά όχι να έρθουν 5 επενδύσεις για να πεθάνουν οι 5000 επιχειρήσεις. Θέλουμε να έρθει νέο χρήμα και μεγάλες επενδύσεις, όπως είναι το Ελληνικό. Αυτή την επένδυση τη στηρίξαμε και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές.

 Φυσικά και ήταν μια πολύ σωστή κίνηση αυτή που έγινε με την JB Morgan, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήσουμε τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να «πεθάνουν».

 Πώς σας φαίνεται να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό και να βάλουμε πλαφόν στις εργοδοτικές εισφορές έως 220 €; Είστε θετικός; Για οκτάωρο, 25 μέρες εργασία για τα πέντε πρώτα χρόνια και εργόσημο στην εστίαση;

 Και κλείνω λέγοντας ότι στο τέλος η Τροία έπεσε. Να το θυμάστε αυτό. Πέρασαν δύσκολα, όπως περάσαμε εμείς, είχαμε απώλειες, αλλά στο τέλος, η Τροία έπεσε.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.