Πολιτικη

Οδυσσέας: Πατριωτική η στάση του ΠΑΣΟΚ (vd)

Αμυντικές δαπάνες, ακρίβεια, δημογραφικό και δημοσκοπήσεις επί τάπητος.

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»

- H στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν πατριωτική και παρά την αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, ψηφίσαμε τις αμυντικές δαπάνες διότι τελικά οι χώρες καταλήγουν μόνες τους να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους

Συμφωνούμε όλοι με την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών. Σε τέτοιες στιγμές δε χωράνε υποσημειώσεις ούτε υπονοούμενα. Πρέπει ως πολιτικό σύστημα να εκπέμπουμε όλοι το ίδιο σήμα. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η δική μας στάση, η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν πατριωτική και παρά την αυστηρή κριτική που κάναμε στην κυβέρνηση, ψηφίσαμε τις αμυντικές δαπάνες διότι τελικά οι χώρες καταλήγουν μόνες τους να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους.

- Σχετικά με την ακρίβεια, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα έτσι ώστε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να μπορέσει να την αντιμετωπίσει. Η κυβέρνηση έκανε δύο μεγάλα λάθη. Πρώτον δεν έκανε μακροπρόθεσμα συμβόλαια όπως έχουν κάνει οι άλλες χώρες με το φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα να παίρνουμε τιμές χρηματιστηρίου ημέρας. Δεύτερον βιάστηκε να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες.

- Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, έχουμε μιλήσει για μία δέσμη μέτρων η οποία περιλαμβάνει: Πρώτον αύξηση του κατώτατου μισθού και παράλληλα μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Διαφορετικά οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν και θα χρειαστεί να απολύσουν εργαζόμενους. Δεύτερον, σχετικά με το ΦΠΑ έχουμε αναφέρει ότι όταν υπάρχει αύξηση της τιμής των αγαθών τότε υπάρχει και αύξηση των εσόδων από το Φ.Π.Α. για το κράτος. Αυτό έγινε γνωστό τον προηγούμενο μήνα. Τρίτον, οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Δυστυχώς ο ΣυΡιζΑ κατήργησε το ΕΚΑΣ το οποίο βοηθούσε τους πιο αδύναμους, περίπου 350.000 άτομα. Ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του. Εμείς δεν θα είχαμε ως προτεραιότητα να μειώσουμε το φόρο στην μεγάλη ακίνητη περιουσία. Βέβαια εμείς είμαστε σοσιαλδημοκράτες και ως τέτοιοι φάνηκε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες κρίσεις στην Ευρώπη. Χθες ο πρόεδρος μας είδε εκπροσώπους των αγροτών και συνομίλησαν για την αύξηση του κόστους παραγωγής που τους επηρεάζει. Οι προτάσεις μας είναι πάντα κοστολογημένες.

- Παράλληλα έχουμε τις μακροπρόθεσμες προτάσεις. Ως προς το δημογραφικό, έχουμε αναφέρει από το ταμείο ανάκαμψης ότι πρέπει να υπάρχει μέριμνα για διευκόλυνση απόκτησης πρώτης κατοικίας. Πρόγραμμα που υπάρχει στην Ευρώπη. Και δευτερον έχουμε μιλήσει για φωτοβολταϊκά τα οποία θα μπαίνουν σε στέγες επιχειρήσεων και νοικοκυριών για να μπορέσουμε μακροπρόθεσμα να αντιμετωπίσουμε ενεργειακές κρίσεις.

- Σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις όλο αυτό το διάστημα βλέπουμε μία άνοδο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Και αυτό συμβαίνει επειδή ο κόσμος αγκαλιάζει την πρόταση της σοσιαλδημοκρατίας. Εμείς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήμασταν σε ολόκληρη την χώρα με κλιμάκια για να μιλήσουμε στον κόσμο για τις προτάσεις μας σχετικά με την ακρίβεια

- Επειδή υπήρξε μία ανακοίνωση από στέλεχος του ΣυΡιζΑ για τον Πρόεδρό μας, θέλουμε να τους πούμε ότι εμείς δεν δεχόμαστε απειλές και νουθεσίες. Αν ο ΣυΡιζΑ έχει εκχωρήσει στον κύριο Πολάκη το δικαίωμα να εκφράζει για όλους την άποψή τους, είναι δικό τους θέμα. Όμως πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τα στελέχη του ΣυΡιζΑ να σέβονται τους θεσμούς, τον πρόεδρο του τρίτου κόμματος τον οποίο έχουν επιλέξει οι πολίτες.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.