Πολιτικη

Νέα Πελοπόννησος: Βρίσκουμε συνεχώς απέναντι μας τείχος αλαζονείας

Για συνεχή προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου να υποβαθμίσει και να υποτιμήσει το Περιφερειακό  Συμβούλιο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά...

Είναι γνωστό στους Πελοποννήσιους πολίτες πως η παρουσία της παράταξης μας αυτήν την αυτοδιοικητική περίοδο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ως Μείζονα Αντιπολίτευση εμπεριέχει μόνο τη χρησιμότητα, τη διάθεση ενίσχυσης μέσω προτάσεων της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου, των δημοσίων υποδομών, της στήριξης της επιχειρηματικότητας, του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας και της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του. Το όραμα, η εμπειρία και οι γνώσεις των θεμάτων, βοηθούν στην επιτυχία της αποστολής μας. 

Δυστυχώς όμως βρίσκουμε συνεχώς απέναντι μας τείχος αλαζονείας, επιθετικότητας και αμετροέπειας. Μάλιστα η συνεχής προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου να υποβαθμίσει και να υποτιμήσει το Περιφερειακό  Συμβούλιο δεν έχει τέλος.

Νευραλγικής σημασίας θέματα έρχονται προς συζήτηση στο γόνατο, χάνονται ευκαιρίες και έχοντας παρέλθει οι προθεσμίες όπου μπορεί να ληφθεί υπόψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η όποια απόφαση λάβει το Συλλογικό Όργανο. 

Στη συνέχεια με ελλιπείς ή ανύπαρκτες εξηγήσεις σε καίρια ερωτήματα και εν κατακλείδι με ψέματα επιχειρείται συχνά να περάσουν θέματα όπως ακριβώς τα επιθυμεί η Περιφερειακή Αρχή, δημιουργώντας σκόπιμα συσκότιση και ένταση. 

Στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 21 Φεβρουαρίου 2022 που αφορούσε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το «Mαster Plan» του λιμανιού της Καλαμάτας, περίσσεψαν τα ψέματα, ο τακτικισμός και η υποκρισία. 

Αφού με ψέματα που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, περί μη ύπαρξης εισηγήσεως σχετικά με το θέμα αυτό, μετά την απόδειξη του ψέματος, επιχειρήθηκε η ψήφιση του εν μέσω της απόλυτης άγνοιας και της παραπληροφόρησης του Σώματος, αφού η παιδαριώδης εισήγηση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη συσκότιζε και δεν βοηθούσε στην κατανόηση του θέματος.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποτελείται από αιρετούς, προερχόμενους από τις πέντε (5) Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου και όταν έρχονται προς ψήφιση σημαντικά θέματα, οι Δήμοι που τους αφορούν τα διάφορα έργα, στέλνουν στις συνεδριάσεις ή εκπροσώπους των μελετητών  ή παρευρίσκονται οι επικεφαλής τους ή αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι προκειμένου να επιλύσουν απορίες και να γίνει κατανοητή στο Σώμα η αναγκαιότητα για την τοπική κοινωνία που εκπροσωπούν, του αιτούμενου έργου. 

Με φανερή διάθεση παραπληροφόρησης, αλαζονείας και υποτίμησης του Θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης πορεύτηκε στο θέμα αυτό η Περιφερειακή Αρχή και επέφερε λόγω της στάσης της το αρνητικό αποτέλεσμα. 

Η «Νέα Πελοπόννησος» καταγγέλλει τη μεθόδευση, δεν αποδέχεται το ρόλο στον οποίο επιθυμεί να εγκλωβίσει τις αντιπολιτεύσεις η Περιφερειακή Αρχή, δεν αντιπολιτεύεται με στείρα και στενόμυαλη τακτική και απαιτεί την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών που διέπουν τη λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων.

Ανύπαρκτη εισήγηση, ψέματα από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ψέματα για τις δυνατότητες διαφοροποίησης καίριων σημείων της ΜΠΕ που αναφέρθηκαν από τον κ. Περιφερειάρχη,  απουσία μελετητών ή εκπροσώπου του οικείου Δήμου και προθεσμία συζήτησης της ΜΠΕ που είχε λήξει από τις αρχές Φεβρουαρίου, κατέστησαν τη συζήτηση του τόσο νευραλγικού θέματος παρωδία, με μονόδρομο την καταψήφιση της.  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.