Πολιτικη

Ο Γ. Παπαηλιού για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Για κρίσιμη κατάσταση έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αρκαδίας μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπαηλιού με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο-κύρωση της από 13.1.2000 Διεθνούς Σύμβασης για τη «διεθνή προστασία των ενηλίκων» ανέφερε:

Τα πράγματα στην Ουκρανία εξελίσσονται αρνητικά.

Χωρίς αμφιβολία, η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Το ερώτημα «πολιτική ισχύος» ή «διεθνές δίκαιο» απαντάται κάθε φορά από τους ισχυρούς, με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Η πατρίδα μας έχει οδυνηρή εμπειρία, με την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, αλλά και άλλες χώρες.    

Από πλευράς μας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Μας ανησυχεί το σύνδρομο του «προβλέψιμου συμμάχου» που διακατέχει την κυβέρνηση της ΝΔ. 

Δεν πρέπει να εμφανιζόμαστε «βασιλικότεροι του βασιλέως». 

Δεν πρέπει να υπάρξει ελληνική εμπλοκή σε οποιουδήποτε είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Πρέπει να διατηρηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας και συναλλαγών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η εξωτερική πολιτική της χώρας να προσεγγίσει το ζήτημα, με τρόπο που να  ενσωματώσει στις θέσεις της τα ελληνικά συμφέροντα σε σχέση με την επιθετικότητα της Τουρκίας και την  ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Η χώρα μας   να συμβάλει στην προώθηση ειρηνικών λύσεων και περαιτέρω στη διαμόρφωση ενός συλλογικού συστήματος ασφαλείας που να περιλαμβάνει όλες τις πλευρές. 

Στο εσωτερικό, να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή, που βέβαια προϋποθέτει άλλη πολιτική από τη νεοφιλελεύθερη της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία εντείνει τις ανισότητες.  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.