Πολιτικη

Επίσκεψη Τατούλη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/ "Νέα Πελοπόννησος- Πέτρος Τατούλης"

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης "Νέα Πελοπόννησος"

Με τον Αερολιμενάρχη του Διεθνούς Αεροδρόμιου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» κ. Κωνσταντίνο Τσιώρο συναντήθηκαν ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου,  Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης.

Ο κ. Τσιώρος ενημέρωσε τον κ. Τατούλη για το πρόγραμμα πτήσεων έτσι όπως έχει αναρτηθεί μέχρι σήμερα καθώς και για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο.

Ο κ. Τσιώρος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη νέα τουριστική περίοδο και αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού με δεδομένη τη χρόνια υποστελέχωση αλλά και τις επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις.

Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον Αερολιμενάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αεροδρομίου για την ενημέρωση που του παρείχαν και τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα που υπάρχει για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του αεροδρομίου και την έλλειψη χρηματοδότησης των τελευταίων χρόνων εκ μέρους της Πολιτικής Αεροπορίας.

«Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσει στη «Νέα Εποχή» τον Αερολιμένα της Καλαμάτας, έτσι ώστε η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία να έχουν επιτέλους ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, που να μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των επισκεπτών του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που είχε καταβάλει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για την αύξηση των πτήσεων και των προορισμών προσελκύοντας νέες αεροπορικές εταιρείες μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό προβολής και δράσεων σε συνεργασία με την «Aegean Airlines» και την «ΤΕΜΕΣ Α.Ε».

«Η επιτυχία του σχεδιασμού μας και τα αποτελέσματα των συνεργασιών μας έχουν πλέον αποτυπωθεί σε αριθμούς και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν» δήλωσε ο κ. Τατούλης αναφέροντας στον κ. Τσιώρο τη διεθνή διάκριση του Αερολιμένα της Καλαμάτας το 2019 όπου βραβεύτηκε στην 1η θέση στην κατηγορία των αεροδρομίων κάτω των 4 εκατομμυρίων επιβατών στο Αννόβερο της Γερμανίας, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Routes Europe 2019» ενώ την ίδια χρονιά κατέγραψε ρεκόρ επισκεψιμότητας αγγίζοντας για πρώτη φορά τους 350.000 επισκέπτες.

Για την επίτευξη του υψηλού αυτού στόχου και της μεγάλης επιτυχίας σημαντικό ρόλο διετέλεσε ο πρ. Αερολιμενάρχης κ. Δημήτρης Μανδηλάρης επισήμανε ο κ. Τατούλης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και τα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Αργυράκης.Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.