Πολιτικη

Παπαηλιού και Χριστογιαννόπουλος για τη Γιορτή της Γυναίκας

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Τα μηνύματα του βουλευτή Αρκαδίας και του δημάρχου Μεγαλόπολης.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού για την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να αποτυπώνονται:

Η τιμή προς τη Γυναίκα, η οποία είναι η πηγή της ζωής,

Η μνήμη των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών, για τη διασφάλιση της ισότητας των φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και δράσης, οικογενειακής, εργασιακής, οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής. 

Ο αγώνας για την προοπτική μιάς άλλης κοινωνικής αντίληψης και πρακτικής, με τρόπο που η Γυναίκα να μην αντιμετωπίζεται βάσει του φύλου αλλά βάσει της ανθρώπινης υπόστασής της.  

Η βία και οι διακρίσεις κατά των γυναικών αποτελούν στίγμα για την εποχή μας. Εντάσσονται στη φύση και τη λειτουργία του συστήματος που τις ευνοεί και τις αναπαράγει. Όπως γίνεται και με πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες.   

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν πρέπει να είναι γιορτή, μία ημέρα το χρόνο. 

Πρέπει να γίνει καθημερινότητα στην πραγματική ζωή, ώστε να παύσουν  οι διακρίσεις και η βία κατά των γυναικών. 

Η καλλιέργεια αντίστοιχου πνεύματος στην οικογένεια και την εκπαίδευση, για την κατάργηση προκαταλήψεων και των γνωστών σχετικών στερεοτύπων, αποτελεί σημαντικό μέσον, για να γίνει κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας.

Στις γυναίκες όλου του κόσμου εύχεται με μήνυμά του και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος:

Χρόνια πολλά στη μητέρα, στη σύζυγο, στην κόρη, στη γιαγιά, στη σύντροφο, στη συνάδελφο όλων μας, στις γυναίκες που βιώνουν τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων και της βίας με όποια μορφή και αν εκδηλώνεται αυτή.

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.